Dette er tekstversionen af Læger har sagt ja
Klik her for at komme til den grafiske version af Læger har sagt ja
Læger har sagt ja


Manglen på speciallæger fået Psykiatrisk Afdeling Haderslev-Augustenborg til at vende blikket sydpå i håb om at hente udenlandske læger til Sønderjylland.

I januar blev to kandidater inviteret en tur til Augustenborg for at se nærmere på forholdene, og besøget har nu båret frugt: Begge kandidater har sagt ja tak til et job i Sønderjylland.

udenlandske laeger i Augustenborg

De kommende læger er de to herrer yderst til højre i billedet: Dr. Fabio Panariello og dr. Rui Malta. Tekst og foto: Hanne Kopp

Kandidaterne er dr. Fabio Panariello fra Italien og ægteparret dr. Rui Malta og Filomena Barreto fra Portugal. Filomena Barreto er patolog og har fået arbejde på Sønderborg Sygehus.

Lægerne kommer herop henholdsvis 1. april og 1. maj. Den ene skal være i afdelingen i Haderslev, den anden i Augustenborg - efter at de har modtaget tre måneders sprogundervisning.  

Psykiatrien i Region Syddanmark vil nu sammen med Sygehus Sønderjylland hjælpe de nye medarbejdere med at få alle formaliteterne på plads. Lægerne får også hjælp til at finde en bolig.

Læs om besøget i Augustenborg
Region Syddanmark - Email: kontakt@regionsyddanmark.dk