Dette er tekstversionen af Internetpsykiatri mod depression
Klik her for at komme til den grafiske version af Internetpsykiatri mod depression
Internetpsykiatri mod depression


Ifølge Sundhedsstyrelsen bliver hver femte dansker ramt af en depression i løbet af livet, men kun halvdelen får den nødvendige behandling. Det skal Internetpsykiatrien.dk være med til at ændre på. Det digitale behandlingstilbud har premiere i Region Syddanmark 9. december 2013.

Internetpsykiatristor

Behandling hjemme i stuen

Dermed har borgerne fået let adgang til behandling af let til moderat depression. Det digitale behandlingsforløb er gratis og foregår i en vekselvirkning mellem videokonsultation og interaktive øvelser foran computeren. På den vis er Internetpsykiatrien.dk et skridt på vejen til at gøre psykiatri kendt i hverdagen. Alle kan uden henvisning fra lægen gennemføre et behandlingsforløb hjemme i stuen, når det passer ind i hverdagen. Efter 10 uger afsluttes behandlingen med endnu en videokonsultation.

På niveau med traditionel behandling

Med behandling over nettet vil flere sætte sig foran computeren og lade sig behandle. Det viser undersøgelser fra Sverige, som har udbudt internetpsykiatri siden 2005. De svenske erfaringer viser også, at den internetbaserede behandling kan være lige så god som traditionel behandling.

- Med den nemme adgang forventer vi, at flere vil vælge at få behandling tidligere, så sygdommen ikke når at blive så alvorlig. Det betyder meget – både for den enkelte borgers livskvalitet og for samfundsøkonomien.  Det er behandling i øjenhøjde og på borgerens betingelser. Behandlingen er enkel at gå til. Det kræver sådan set bare, at man kender hjemmesiden, siger psykiatri- og socialdirektør Jacob Stengaard Madsen, Region Syddanmark.

Fakta om Internetpsykiatrien.dk

Læs mere på www.internetpsykiatrien.dk.
 
Region Syddanmark - Email: kontakt@regionsyddanmark.dk