Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden


Når hjertet banker for psykiatrien

Grethe Lundsgaard har aldrig været i tvivl.

Siden hun som sygeplejerskestuderende var elev i psykiatrien i Vejle, har hun været overbevist om, at det er i her, hun vil arbejde og gøre en forskel.

Og som sagt så gjort. Efter et par år på en medicinsk afdeling og på et plejehjem vendte Grethe Lundsgaard i 1995 hjem til sin gamle afdeling. Her har hun arbejdet lige siden.

Det seneste år har hun brugt til at videreuddanne sig til specialuddannet sygeplejerske i psykiatrisk sygepleje. Inspirationen kom fra kollegerne, for som hun siger:

- Jeg har haft mange kolleger af sted, og jeg har set, hvor meget det har rykket for dem. Så jeg har egentlig bare gået og ventet på, at mine børn var store nok til at give mig tiden til fordybelse.


Har fået pudset brillerne

Uddannelsen til specialuddannet sygeplejerske i psykiatrisk sygepleje tager et år og veksler mellem teori og praktikophold. Det giver både tid til teorierne og til at komme ud på andre afdelinger. Og det er ifølge Grethe Lundsgaard uddannelsens store styrke:

- Det er godt at få en pause fra sit eget afsnit og fra den praksis, som man er en del af. Man bliver opdateret på, hvad der rører sig ude i den store verden, og man ser, hvordan de gør på andre afdelinger. Det betyder, at man bedre kan stille de kritiske spørgsmål. Hvorfor gør vi, som vi gør? Og kunne vi måske gøre noget anderledes og bedre? Billedligt talt har jeg fået pudset brillerne, fortæller Grethe Lundsgaard med et smil.

Hun er ikke i tvivl om, at uddannelsen kommer patienterne og deres pårørende til gode. Dels fordi hun har fået en teoretisk ballast, men også fordi hun har haft tid til at fordybe sig i nogle af de mange bøger, som pårørendeforeningerne udgiver. Det giver indblik i, hvordan patienter og pårørende opfatter mødet med psykiatrien.

- Min nye uddannelse betyder, at jeg er mere sikker på min faglighed. Derfor vil jeg kunne være mere lydhør over for patienternes og de pårørendes behov. Jeg vil være mindre bange for at vælge en lidt kreativ løsning i stedet for at tænke på, hvad vi plejer at gøre i denne situation, forklarer Grethe Lundsgaard og fortsætter:

- Grundlæggende handler det om at spørge sig selv, om man kan komme længere på en anden måde. Om man måske kan mødes på halvvejen?

Hold 11 - Specialuddannede sygeplejersker

På billedet fra venstre: Grethe Lundsgaard, Anja Eskesen, Line Mosekjær, Helene Arnkjær, Christian Brüchle, Gitte Clausen, Lone Hjæresen, Jane Raarup, Pia Hansen og Chanett Babette Simonsen Foto: Jakob FynskAfslutningsfest i Regionshuset i Vejle

Grethe Lundsgaard og hendes medstuderende på Hold 11 fik overrakt deres eksamensbeviser ved en lille festlig sammenkomst i regionshuset i Vejle mandag den 7. september.

 

De øvrige specialuddannede sygeplejersker i psykiatrisk sygepleje er:


Pia Hansen, Børne- og Ungdomspsykiatrisk Afdeling, Odense

Anja Lindberg Eskesen, Affektiv Team Esbjerg

Helene Leenborg Arnkjær, H3 Kolding

Jane Linnet Raarup, H12/DH12 Kolding

Mette Skov Haffejee, P2 Middelfart

Lone Hjæresen, P1 Middelfart

Gitte Clausen, Psykiatrisk skadestue Esbjerg,

Line Mosekjær, P1 Haderslev

Christian Brüchle, P502 Odense

 

Fakta om specialuddannelsen for sygeplejersker i psykiatrisk sygepleje

Uddannelsen varer et år på fuld tid. Der er opstart i august.

For at komme i betragtning til en plads skal man være uddannet sygeplejerske og have mindst to års erfaring fra psykiatrisk sygepleje.

220 sygeplejersker i Region Syddanmark har gennemført uddannelsen.

Læs mere om uddannelsen på www.specpsyksygeplejerske.dk


Siden er sidst opdateret 10-9-2009Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring