Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden


Psykiatrien i Region SyddanmarkpilOM OSpilPressepilNyheder fra psykiatrisygehusetpilJonas løber fra Odense til Aalborg og sætter fokus på psykiatrien

Jonas løber fra Odense til Aalborg og sætter fokus på psykiatrien

Ergoterapeuten Jonas Edison Holm fra Børne- og Ungdomspsykiatrisk Afdeling Odense har valgt at løbe turen fra Odense til Aalborg, hvor DGI’s landsstævne finder sted i næste uge. Han vil bruge turen til at sætte fokus på behandlingen af børn og unge med psykiske sygdomme.
 

Det er altid godt som interviewer at stille åbne spørgsmål som hvad, hvordan og hvorfor. Og ikke overraskende er sidstnævnte det første ord, der ryger ud af skribentens mund, da han taler med Jonas Edison Holm – ergoterapeuten fra Børne- og Ungdomspsykiatrisk Afdeling Odense.

Jonas skal som mange andre mennesker til DGI’s landsstævne i uge 26, men hvor de fleste nok vil tage bilen eller toget, har han valgt at løbe den 244,6 kilometer lange tur. På fire dage. Han fortæller, at jeg langt fra er den første, der har spurgt hvorfor?

- Jeg er gået til de sidste landsstævner i Haderslev og Esbjerg med en barnevogn, og den tradition, synes jeg, skal fortsætte. Det er bare en lidt for lang gåtur til Aalborg, så nu bliver det et løb, siger Jonas Edison Holm.

 

Jonas Edison Holm er ergoterapeut på Børne- og Ungdomspsykiatrisk Afdeling Odense. Han skal på søndag løbe turen fra Odense til Aalborg.

 

Øget fokus på behandlingen af psykisk syge børn og unge

Udover at få ømme stænger vil ergoterapeuten, der har været ansat på afdelingen i Odense i snart tre et halvt år, sætte fokus på behandlingen af psykisk syge mennesker og særligt børn og unge.


- Der blev lavet en fantastisk dokumentarudsendelse på DR1 – Børnene på Psyk - men nogle af mine venner og bekendte oplevede det som meget voldsomt, når børn bliver bæltefikseret eller får medicin under tvang. Jeg vil gerne fortælle om mit arbejde og mange af de andre behandlingsmetoder, vi bruger i dagligdagen som eksempelvis ergoterapien eller sanseindlæring, siger han.


Alt dette kommer han efter hver dag til at fortælle om i en video-blog, hvor han udover at dele sin oplevede virkelighed af at arbejde i psykiatrien også vil nævne, hvordan løbet er gået, hvilken rute han regner med at løbe næste dag og andet løbe-teknisk. Han fastslår dog, at han primært vil sætte fokus på det store arbejde, der gøres for børn og unge på afdelingen.


- Vi arbejder meget med at give de unge mennesker noget struktur, så de kan komme tilbage til en i sidste ende normal hverdag. Som ung i dag er der enormt meget, der fylder. Man skal både passe skole, sport, det sociale liv og samtidig skal man udvikle sig selv. Lærer man ikke at håndtere det hele, kan de komme ud til den præcis samme situation, der måske sendte dem på afdelingen i første omgang, forklarer han.

Jonas Edison Holms rute fra Odense til Aalborg


Følg Jonas på Youtube og Facebook - og løb med! 


Jonas Edison Holm kommer til at løbe minimum et maraton om dagen – nogle dage næsten to. Og han opfordrer alle, der har lyst, til at løbe en tur på måske 5 eller 10 kilometer med ham. Han kommer blandt andet forbi Middelfart og Vejle, og den mere specifikke rute bliver forklaret i videoerne.


Psykiatrien i Region Syddanmark synes, det er et spændende projekt, og Jonas’ videoer vil derfor blive delt via vores Facebookside. Og alle skal være mere end velkomne til at like, dele og bakke op om det gode initiativ.


Det forventes, at Jonas Edison Holm når frem til Aalborg onsdag aften. Her kan han slappe af – indtil fredag, hvor han selv skal lave en opvisning med DGI Fyns Aspiranthold.
 


Siden er sidst opdateret 23-6-2017Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring