Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden


Tilbage til Skole

Tilbage Til Skole er en tværfaglig indsats under Børne- og Ungdomspsykiatrien i Region Syddanmark, til familier med børn og unge der har massivt skolefravær.

Tilbage Til Skole startede som et projekt i 2015 og blev efter projektperioden pr. 2019 implementeret, med lokale tilpasninger, som en del af tilbudsviften i Børne- og Ungdomspsykiatriens øvrige ambulante tilbud – se mere detaljeret beskrivelse af tilbuddene i nedenstående links til pjecer fra henholdsvis Børne- og Ungdomspsykiatri Odense og Børne- og Ungdomspsykiatri Sydjylland.

 

Den overordnede målsætning for indsatserne i Tilbage Til Skole er, at sikre tværfaglig og tværsektoriel bistand til børn og unge, som skal vende tilbage til og fastholdes i stabil skolegang. Indsatsen er tilrettelagt med udgangspunkt i en evidensbaseret kognitiv adfærdsterapeutisk teori og metode, udviklet i USA af Christopher A. Kearney og Anne Marie Albano. Her tages udgangspunkt i en tænkning om skolefravær, ud fra fire forskellige årsager og/eller bagvedliggende funktioner.

For yderligere info, tag gerne kontakt:

Vedr. Børn og unge fra Fyn:

Socialrådgiver Hanne Holm tlf.: 40198078 eller psykolog Nini Engbo tlf.: 99448619

Mail: psyk.bu.dda.odense@rsyd.dk

 

Pjece - Tilbage Til Skole Odense

 

Vedr. Børn og unge fra Sydjylland:

Sygeplejerske Jane Dahm tlf.: 30586731 eller Socialrådgiver Dorthe Borup Laugesen tlf.: 21599975

Mail: psyk.bu.sydjylland@rsyd.dk

Pjece - Tilbage til Skole Sydjylland

  

Når en elev ikke kommer i skole - inspirationskatalog

 

Spørgeskemakompendium

 

Spørgeguide til anvendelse under afklaringsdelen:

Spørgsmål der kan stilles før udlevering af spørgeskemaer

Spørgsmål der kan stilles efter scoring af spørgeskemaer

 

 

Hermed link til de anvendte kognitive arbejdsskemaer. Arbejdsskemaerne hører til bogen Kognitiv terapi – nyeste udvikling fra Hans Reitzels forlag 2012. Skemasektionen er redigeret af Mikkel Arendt, Nicole K. Rosenberg og Merete M. Mørch. Sidetallene vil derfor ikke være helt identiske med det tal, som Inspirationskataloget refererer til (fra 2005).

 

psykiatrienisyddanmark.dk/dwn676579

 

 

Forældrepjece - når dit barn ikke kommer i skole


Siden er sidst opdateret 5-9-2019Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt