Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden


På vej mod fremtidens psykiatri

Gæsterne kom i rigt mål, og der var mange gode grunde til at bruge eftermiddagen fredag den 6. februar på indvielsesreception. For det var ikke alene samlingen af knapt 50 administrative medarbejdere i Teglgårdsparken i Middelfart, der var på dagsordenen. Det var hele Psykiatrien i Region Syddanmark og den plan for fremtidens psykiatri, som regionsrådet besluttede tilbage i december 2007.

Carl Holst taler
Formand for regionsrådet Carl Holst (V) talte til flere etager ved
receptionen for Psykiatrien i Region Syddanmark. Fotos: Jørgen
Diswal

- I, der er samlet her, har en vigtig rolle at spille i arbejdet med at gøre planerne for fremtidens psykiatri til konkret virkelighed for patienter, pårørende og kolleger, pointerede formand for regionsrådet Carl Holst (V) i sin tale til de forsamlede medarbejdere og samarbejdspartnere.

Respekt, faglighed og ansvar

Talens tema var værdier. Psykiatrien i Region Syddanmark har taget de nationale værdier for området til sig. Og disse værdier – respekt, faglighed og ansvar – skal sammen med regionens fokus på åbenhed, dialog og borgerinddragelse bruges af medarbejderne i hverdagen.

- Det er sådan, værdierne kommer borgerne til gode, sagde regionsrådsformanden.

- Værdierne kan være fundamentet for alt det, vi gør. Fælles værdier i psykiatrien betyder, at 2500 medarbejdere med forskellig faglig baggrund kan trække i samme retning og finde den klang, der skaber helhed i symfonien. Kan psykiatriens medarbejdere samles om fælles værdier, tror jeg på, at det er nemmere at nå det mål, vi har skitseret i ”Fremtidens psykiatri”.

der blev lyttet
Gæster og medarbejdere lyttede med fra alle etager af det admini-
strative hovedkvarter i Teglgårdsparken i Middelfart.

Også medlem af regionsrådet Bente Gertz (S) var mødt op for at sende Psykiatrien i Regionen Syddanmark godt af sted på den videre færd.

Bente Gertz
Bente Gertz (S) holder tale.

- Det vil tage nogle år at få den samlede psykiatriplan ført ud i livet. Undervejs vil Psykiatrien i Region Syddanmark være i konstant bevægelse og udvikling. Det stiller store krav til medarbejderne. Derfor er det så vigtigt med én samlet organisation med én fælles ledelse. Det sikrer, at vi holder samme kurs og bevæger os mod de samme mål, supplerede hun.

Endnu bedre

Psykiatridirektør Agnete Philipsen gav også medarbejdere og sygehusledelse et par ord med på vejen. Hun glædede sig over, at forandringerne både fører til forbedrede rammer for patienter og pårørende og til nye faglige udfordringer for medarbejderne.

- Det betyder ikke, at det, vi gjorde i de gamle amter - og det vi gør nu – ikke er godt nok. Men vi kan blive endnu bedre. Netop fordi psykiatriens medarbejdere er så kompetente og engagerede, har vi det bedst mulige udgangspunkt for at specialisere os og dele viden, som psykiatriplanen lægger op til, sagde Agnete Philipsen.

Peter Henriksen, Agnete Philipsen og Ole Rytov
Peter Henriksen, adm. sygehusdirektør, i munter snak med psykiatri-
direktør Agnete Philipsen. I baggrunden sygeplejefaglig direktør Ole Ryttov.

 

Anne Marie Valbak
Leder af PsykInfo i Region Syddanmark, Anne-Marie Valbak, dukkede
betænksomt op med en kurv til de flyttetrætte kolleger med nyttige
pjecer om stress og angst.

 

trio underholder
Trio T - Lea Havelund på cello, Nathali Hjortholm på violin og Stine
Mathiasen på flygel -underholdt kompetent gæsterne med klassisk
musik fra 1940’erne.

 


Siden er sidst opdateret 6-2-2009Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring