Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden


Psykiatrien i Region SyddanmarkpilOM OSpilPressepilNyheder fra psykiatrisygehusetpilLokalpsykiatrisk Center Brørup klar i juni 2010

Lokalpsykiatrisk Center Brørup klar i juni 2010

Med en anlægsbevilling på knapt 12 mio. kroner gav regionsrådet mandag den 22. juni grønt lys for etablering af et lokalpsykiatrisk center i Brørup.

Med Lokalpsykiatrisk Center Brørup er Region Syddanmark på vej til at gøre et af de vigtige elementer i psykiatriplanen ”Fremtidens Psykiatri” til virkelighed. Planen, der blev vedtaget af Regionsrådet i december 2007, betyder, at lokalpsykiatriske centre skal være indgangsport til al behandling i almenpsykiatrien.

Desuden skal lokalpsykiatrien være udgangspunkt for samarbejdet med kommuner og praktiserende læger.

På sit møde den 22. juni bevilligede regionsrådet i alt 11,8 mio. kroner til anlæg af centret. Med bevillingen kan Psykiatrien i Region Syddanmark være klar til at bygge ved årsskiftet, og det forventes, at Lokalpsykiatrisk Center Brørup kan tages i brug til juni næste år.

- Vi skal møde borgere med psykisk sygdom midt i deres liv og væren - og med dette udgangspunkt give dem professionel støtte til at fungere i familie og samfund. I den sammenhæng er lokalpsykiatriske centre et meget vigtigt omdrejningspunkt, siger Carl Holst, formand for regionsrådet (V).

Tilbud til borgere i Vejen og Billund kommuner
Lokalpsykiatrisk Center Brørup, der etableres i det nuværende Brørup Sygehus’ østre ende, bliver et tilbud til borgere i Vejen og Billund kommuner. Projektet medfører, at de nuværende distriktspsykiatriske funktioner i Brørup og Grindsted samles i Brørup.

I 2018, hvor lokalpsykiatriske centre vil være etableret i hele regionen, forventes det, at den ambulante behandling vil være udvidet med 50 procent i forhold til i dag.

Lokalpsykiatrisk Center Brørup får i det tidligere Brørup Sygehus selskab af Vejen Kommunes socialområde, almen lægepraksis og Region Syddanmarks åreknudeklinik.
Siden er sidst opdateret 27-8-2009Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring