Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden


Psykiatrien i Region SyddanmarkpilOM OSpilPressepilNyheder fra psykiatrisygehusetpilStadigt bedre kvalitet i behandlingen af patienter med skizofreni i Region Syddanmark

Stadigt bedre kvalitet i behandlingen af patienter med skizofreni i Region Syddanmark

Det Nationale Indikatorprojekt (NIP) har netop målt kvaliteten af den behandling, som landets fem regioner tilbyder patienter med skizofreni. Region Syddanmark er med for tredje år i træk, og hvert år har Psykiatrien i Region Syddanmark forbedret sine resultater.

96 pct. undersøges af speciallæge
NIP har i den seneste måling, der løber fra marts 2008 til marts 2009, haft fokus på ni områder. Blandt dem er udredning, kontakt med behandlere, fast kontaktperson, kontakt til pårørende og undersøgelse for bivirkninger af medicin. Resultatet viser blandt andet, at 96 pct. af syddanske patienter med nyopdaget skizofreni undersøges af en speciallæge. Det er en forbedring på 10 pct. siden offentliggørelsen af den første NIP-måling i 2007.

Også den løbende kontakt mellem behandler og patient er målt. Her lander Psykiatrien i Region Syddanmark på 92 pct. Samtidigt har 94 pct. af de ambulante patienter i sygdomsgruppen i dag tilknyttet en fast kontaktperson.

92 pct. af patienterne undersøges for eventuelle bivirkninger af den medicin, de får. Ved målingen for tre år siden var procentsatsen 86. Landsgennemsnittet er i 2009 90 pct.

Kontakt til pårørende
- Generelt har Psykiatrien i Region Syddanmark haft en positiv kvalitetsudvikling. Typisk ligger vi over landsgennemsnittet. Og på de områder, hvor vi ikke lever op til NIP-standarden, arbejder vi målrettet på at forbedre os. Det drejer sig for eksempel om den vigtige kontakt til pårørende, siger Anders Meinert Pedersen, lægefaglig direktør i Psykiatrien i Region Syddanmark.

Når det handler om kontakt til pårørende til patienter med nyopdaget skizofreni, har Psykiatrien i Region Syddanmark siden sidste år forbedret sig med 5 pct., og er nu oppe på 85 pct. Landsresultatet er 82 pct.

Også behandling af depression skal måles
Fremover skal også behandlingen af patienter med depression være en del af NIP.

- Når vi har indikatorer på både skizofreni og depression, er en stor del af psykiatriens arbejdsområde dækket ind, siger Anders Meinert Pedersen.

Se de seneste regionale og nationale resultater og få mere information på www.sundhed.dk og på www.nip.dk.

Læs om sygdommen skizofreni.Yderligere oplysninger
  • Lægefaglig direktør Anders Meinert Pedersen, Psykiatrien i Region Syddanmark, mobil 20101931.

Siden er sidst opdateret 15-9-2009Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring