Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden


Psykiatrien i Region SyddanmarkpilOM OSpilPressepilNyheder fra psykiatrisygehusetpilBørne- og ungdomspsykiatrien under forandring

Børne- og ungdomspsykiatrien under forandring

Børne- og ungdomspsykiatrien i Region Syddanmark kommer i løbet af de kommende år til at behandle endnu flere børn og unge, end det er tilfældet i dag. I disse måneder arbejder Psykiatrien i Region Syddanmark på et forslag, som regionsrådet henover sommer og efterår skal diskutere og tage stilling til.

Markant udvidelse af ambulant behandling
Vedtages forslaget, vil det blandt andet betyde, at der bliver langt flere ambulante behandlingstilbud. I forslaget lægges der op til at udvide kapaciteten med 50 procent i forhold til niveauet i 2008.

Antallet af døgnafsnit til debat
Kolding og Odense har været nævnt som de to steder, hvor døgnpladserne kunne samles. Det hænger sammen med, at Sundhedsstyrelsen i sin nye specialeplan har tildelt psykiatrisygehuset regionsfunktioner og højt specialiserede funktioner i Kolding og Odense. Men det er endnu ikke besluttet, hvor mange døgnafsnit, der fremover skal være i den syddanske børne- og ungdomspsykiatri. Det fastslår Anders Meinert Pedersen, der er lægefaglig direktør i Psykiatrien i Region Syddanmark.

- Nærheden til familie og skole kan være et tungtvejende argument for fortsat at have mere end to døgnafsnit. Samtidigt kan den markante udvidelse af ambulante behandlingstilbud, som er i vente, være medvirkende til, at der kan etableres færre døgnafsnit uden, at det går ud over nærheden. Det kan fx ske ved, at der etableres intensive tilbud, hvor den unge kan opholde sig på afdelingen til ud på aftenen, men overnatte hjemme hos far og mor. Vi har desuden allerede udgående teams, der kommer hjem til patienterne. Disse teams vil der blive flere af i de kommende år, hvor den ambulante del af behandlingen får langt højere prioritet.

- Beslutningen om, hvor mange døgnafsnit vi fremover skal have, er vanskelig. Derfor vil vi tænke os godt om, fastslår Anders Meinert Pedersen.

Ny struktur fra 2011
Psykiatriledelsen forventer, at en plan for kapacitetsudvidelsen er klar til politisk behandling med efterfølgende høring i juni 2010. Efter høringen forventes det, at planen er klar til politisk beslutning i september 2010, og at den nye struktur kan være klar først i 2011.

Der er fire børne- og ungdomspsykiatriske afdelinger i Region Syddanmark - fordelt i Augustenborg, Esbjerg, Kolding og Odense.


Siden er sidst opdateret 4-5-2010Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring