Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden


Nu kan der bygges retspsykiatri

I forbindelse med godkendelsen af psykiatriplanen i december 2007 blev det besluttet, at retspsykiatrien i Region Syddanmark skal samles og udbygges i Middelfart. I alt skal der være 70 retspsykiatriske sengepladser foruden en almenpsykiatrisk afdeling med 36 pladser.

Med regionsrådets anlægsbevilling og godkendelse af byggeprogrammet er der nu givet grønt lys for, at byggeriet kan sættes i gang.

Fokus på både behandling og rehabilitering
Der skal etableres i alt 5 retspsykiatriske afsnit med 14 sengestuer på hvert afsnit. Fra hver sengestue er der adgang til eget bad og toilet.

Fire af afsnittene bliver integrerede åbne/lukkede afsnit, mens det femte afsnit bliver et såkaldt rehabiliteringsafsnit med to rum pr. sengestue.

Rehabiliteringsafsnittet er et nyt tiltag i retspsykiatrien, som skal sikre, at langtidsindlagte har fysiske rammer, som kan hjælpe med til at vedligeholde og styrke optræningen af almindelige daglige og sociale færdigheder. Det skal målrettet forberede og lette overgangen til livet efter et langt ophold på retspsykiatrisk afdeling.

Foruden de retspsykiatriske sengeafsnit bliver nybyggeriet også base for den regionsdækkende retspsykiatriske distriktspsykiatri.

Det videre forløb
Det næste skridt i byggeprocessen er prækvalificering af bygherrerådgiver i midten af august og derefter følger licitationen.

Det forventes, at byggeriet følger tidsplanen og står færdigt med udgangen af 2012.

Læs mere
Referat fra regionsrådsmødet den 31. maj 2010 (pkt. 15)

Byggeprogram:
Etablering af en samlet og udbygget retspsykiatrisk funktion i Middelfart

Fakta
Målgruppen for retspsykiatrien er sindslidende, som har begået kriminalitet. For de anbringelsesdømte er der ofte tale om indlæggelser af flere års varighed.

De lange indlæggelser betyder, at der er brug for mere plads såvel inde som ude, ligesom det er vigtigt med gode aktiveringsmuligheder, f.eks. i form af sport og motion.

Herudover er der de særlige sikkerhedsmæssige krav, som gælder for retspsykiatrien.

Samlet set betyder det, at det er dyrere at bygge retspsykiatri end andet psykiatribyggeri.

Foruden ombygning af eksisterende arealer skal der udvides med ca. 7900 m2.

Den samlede pris er knap 237 mio. kr.


Siden er sidst opdateret 11-7-2012Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring