Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden


En rejse i læring og udvikling

Humøret var højt, og stoltheden og lettelsen var mærkbar, da 18 sygeplejersker fra Psykiatrien i Region Syddanmark den 24. september fik papir på, at de nu kan kalde sig specialuddannede sygeplejersker i psykiatrisk sygepleje.

Overrækkelsen af eksamensbeviserne fandt sted ved en festlig sammenkomst i regionshuset, og både pårørende, kolleger og afdelingsledere var mødt op for at fejre de nye specialuddannede sygeplejersker.

Krævende – og givende
Det overordnede budskab i dagens taler var, at det er en krævende uddannelse, men at udbyttet i høj grad er indsatsen værd.

Uddannelseskoordinator Chanett B. Simonsen lagde således ikke skjul på, at de nyuddannede specialsygeplejersker undervejs er blevet presset til det yderste:

- Det har været vigtigt for mig at udfordre jer. Ja, faktisk trække jer så ubehageligt væk fra jeres for-forståelse og dermed comfort-zone som overhovedet muligt. Det er et privilegium som koordinator at se jer vokse både fagligt og personligt, og mærke at jeres modargumenter gennem året har fået mere tyngde, fordi der er kommet teoretisk og forskningsbaseret pondus bag jeres synspunkter, sagde Chanett B. Simonsen blandt andet i sin tale.

Og hun fortsatte:

- Jeg kan med stolthed sige, at I kom som dygtige fagfolk og gik herfra som specialister i psykiatrisk sygepleje!

 

Hold 12

Hold 12.(Fra venstre) uddannelseskoordinator Chanett B. Simonsen, Meta Nielsen, Pernille A. Pødenphant, Mads Bjørk Larsen, Susanne V. Maass, Lone Bylov,Kirsten Nielsen, Inge Buch, Pelle Buus Sørensen, Marie-Louise Schjødt Hansen,Vibeke Østerby Eriksen, Mai-Britt Nordenkjaer, Elisabeth W. Pedersen, Inge Aastrup-Hansen,Lars Hove, Charlotte Krog, Anne-Mette Rasmussen og Tanja Sørensen. Tina Baden Sørensen var fraværende. Foto: Jørgen Diswal.

Mere tid til familie og venner
Uddannelsens afslutning betyder, at de specialuddannede sygeplejersker nu får mere tid til rådighed, og flere af talerne benyttede også lejligheden til at takke de pårørende for deres støtte og opbakning til de studerende det seneste år. Og for dermed indirekte at være med til at øge kvaliteten af behandlingsindsatsen i regionen.

Som Rie Andersen fra Fagligt Selskab for Psykiatriske Sygeplejersker humoristisk udtrykte det:

- Der må være nogle familiemedlemmer, som har spurgt sig selv, hvorfor I har valgt at bruge tiden på en så hård og grænseoverskridende proces? Mon ikke de har spurgt sig selv: Skal man virkelig have en diagnose for at blive opdaget?

Alt er i sving
Mai-Britt Nordenkjær fra Børne- og Ungdomspsykiatrisk Afdeling Odense er en af de nyuddannede specialsygeplejersker.

Hun er ikke i tvivl om, at specialuddannelsen med sin kombination af teori og praksis i høj grad medvirker til at højne fagligheden og dermed øger antallet af handlemuligheder i en given situation.

- Specialuddannelsen har vist sig at være mere akademisk og på et højere niveau, end jeg havde forestillet mig. Det er virkelig enestående. Der er ikke noget fra det her år, som jeg ikke har haft i sving, fortæller hun begejstret.

 

Mai-Britt Nordenkjær

Mai-Britt Nordenkjær (t.v) får overrakt sit eksamensbevis af uddannelseskoordinator Chanett B. Simonsen og sygeplejefaglig direktør Ole Ryttov. Foto: Jørgen Diswal

Tina Sonnichsen fra distriktspsykiatrien i Haderslev deler Mai-Britt Nordenkjærs begejstring. Hun blev specialuddannet sygeplejerske for fem år siden, og hun deltager i afslutningsfesten for at fejre en af sine kollegaer.

- Jeg kan varmt anbefale den uddannelse. Man bliver bedre til at se flere vinkler på problemerne, og man kan handle mere velovervejet, fordi man har teorierne som fundament. Og så er det jo altså den rene svir at få lov til at fordybe sig i et år, fortæller hun.

Bemærk:
Psykiatriens medarbejderblad PS! bringer i oktoberudgaven et portræt af Mai-Britt Nordenkjær, hvor hun blandt meget andet fortæller om, hvorfor hun har valgt at tage uddannelsen, og hvad den har betydet for hende.

Fakta
Hold 12 består af:

Meta Nielsen
Almenpsykiatrisk Afdeling Vejle (afsnit E31)

Marie-Louise Schjødt Hansen
Almenpsykiatrisk Afdeling Vejle (afsnit E31)

Susanne V. Maass
Almenpsykiatrisk Afdeling Kolding (afsnit H3)

Lars Hove
Almenpsykiatrisk Afdeling Kolding (afsnit H4)

Vibeke Østerby Eriksen
Almenpsykiatrisk Afdeling Kolding (afsnit H12)

Anne-Mette Rasmussen
Børne- og Ungdomspsykiatrisk Afdeling Kolding (afsnit U2)

Inge Aastrup-Hansen
Børne- og Ungdomspsykiatrisk Afdeling Kolding (afsnit U1)

Pernille A. Pødenphant
Almenpsykiatrisk Afdeling Esbjerg-Ribe (afsnit R1)

Kirsten Nielsen
Almenpsykiatrisk Afdeling Esbjerg-Ribe (afsnit E1)

Tine Baden Sørensen
Almenpsykiatrisk Afdeling Esbjerg-Ribe (afsnit E3)

Mads Bjørk Larsen
Almenpsykiatrisk Afdeling Odense (afsnit P 402)

Pelle Buus Sørensen
Almenpsykiatrisk Afdeling Odense (afsnit P 601)

Charlotte Krog
Almenpsykiatrisk Afdeling Odense (afsnit P502)

Mai-Britt Nordenkjær
Børne- og Ungdomspsykiatrisk Afdeling Odense (afsnit 3)

Lone Bylov
Almenpsykiatrisk Afdeling Haderslev (afsnit P1)

Elisabeth W. Pedersen
Almenpsykiatrisk Afdeling Middelfart (afsnit P1)

Inge Buch
Retspsykiatrisk Distriktspsykiatri Middelfart

Tanja Sørensen
Retspsykiatrisk funktion Middelfart (afsnit P4)

Fakta om specialuddannelsen for sygeplejersker i psykiatrisk sygepleje
Uddannelsen varer et år på fuld tid. Der er opstart i august.

For at komme i betragtning til en plads skal man være uddannet sygeplejerske og have mindst to års erfaring fra psykiatrisk sygepleje.

I alt 238 sygeplejersker i Region Syddanmark har gennemført uddannelsen.

Læs mere om uddannelsen på www.specpsyksygeplejerske.dk

 


Siden er sidst opdateret 1-9-2011Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring