Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden


Region Syddanmarks psykiatri er i top

En sammenligning af de danske regioners psykiatriske behandling placerer Region Syddanmark i top, når det kommer til produktivitet. Det slår en arbejdsgruppe, sammensat af Danske Regioner, fast i en netop offentliggjort undersøgelse baseret på tal fra 2009.

Produktiv på alle leder og kanter
Psykiatrisygehuset formår at lægge sig i toppen uanset, hvordan man beregner produktiviteten – og det er både inden for børn og unge psykiatri og inden for voksenpsykiatri.

- Det er meget flotte tal, som medarbejderne har al grund til at være stolte over. Det er med til at understrege, at Region Syddanmark også leverer varen på det psykiatriske område, siger Carl Holst (V), regionsrådsformand.

En af årsagerne til tallene kan muligvis være, at Region Syddanmark har den højeste andel af patienter i ambulant behandling sammenlignet med de andre regioner. Netop den ambulante behandling er et af Region Syddanmarks fokusområder i den psykiatriplan, som regionsrådet godkendte i 2007.

Åbne døre
Undersøgelsen viser derudover også, at Region Syddanmark har flest patienter i behandling, får flest henvisninger og afviser færrest. Resultaterne tyder på, at psykiatrisygehuset har åbnet dørene, og at borgerne nyder godt af åbenheden og tilgængeligheden, hvilket også var et fokuspunkt i den vedtagne psykiatriplan.

- Vi kæmper med at gøre psykiatriske lidelser mindre tabubelagte. Derfor er det også nødvendigt, at vi med vores tilbud åbner op, så borgerne opfatter os som en naturlig og tilgængelig del af regionens sundhedstilbud. Vi er ikke i mål, men tallene fra undersøgelsen viser, at vi er på rette vej, siger formand for psykiatriudvalget, Jytte G. Lauridsen (DF).

Find den bedst mulige løsning
Undersøgelsen fra Danske Regioner skal give regionerne en bedre forståelse for, hvordan hver enkelt region griber behandlingen af psykiatriske patienter an. Dermed kan regionerne skabe den bedst mulige behandling til borgerne.
 

Benchmarking af psykiatrien (pdf)
 


Siden er sidst opdateret 11-3-2011Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring