Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden

Psykiatrien i Region SyddanmarkpilOM OSpilPressepilNyheder fra psykiatrisygehusetpilUddannelse i mentaliseringsbaseret terapi (MBT)

Uddannelse i mentaliseringsbaseret terapi (MBT)

Samarbejde på tværs af psykiatrisygehusets afdelinger har resulteret i et kompetencegivende kursusforløb i MBT.

Danske fagfolk vil gerne vide mere om mentaliseringsbaseret terapi (MBT). Det viste sig blandt andet, da Center for Traume- og Torturoverlevere (CETT) afholdt to kursusdage i 2010. Kurserne var overtegnet med deltagere fra hele landet.

- Der er stor efterspørgsel på et sammenhængende og kompetencegivende uddannelsesforløb i MBT. Den interesse vil vi gerne imødekomme i Psykiatrien i Region Syddanmark, siger Marianne Lauritzen, der er formand for MBT-uddannelsens styregruppe og centerchef på CETT.

Hidtil har det kun været muligt at uddanne sig i MBT i udlandet – for eksempel i Norge og USA, som er foregangslande i forskning på området.

Eksperter fra de psykiatriske afdelinger i Middelfart, Esbjerg, Odense og CETT i Vejle har været med til at tilrettelægge uddannelsen i MBT. Det første kursusforløb, som begynder i november 2001, er godkendt i Dansk Psykolog Forening.

- Vi har haft et fremragende samarbejde på tværs af afdelingerne. Kun ved at trække på vores samlede ekspertise i regionen har vi kunnet realisere et fagligt velfunderet uddannelsesforløb, som kan komme fagfolk til gode i hele landet, siger Marianne Lauritzen.
 

Kursusforløb i mentaliseringsbaseret terapi

Kursusforløbet i mentaliseringsbaseret terapi er første forløb af i alt fire. Tilsammen vil de udgøre uddannelsen i MBT: fra grundkursus til specialist.

Det første kursusforløb begynder i november 2011. Det er godkendt i Dansk Psykolog Forening i emneområde 12.4.4.2.2 . Kursusforløbet kan tages alene som et grundigt introduktionsforløb.

Tilmelding senest den 9. november 2011 på CETTs hjemmeside
 

Læs mere om kurset

CETTs hjemmeside

Download kursusprogrammet her (pdf)
 

Om mentaliseringsbaseret terapi (MBT)

Den nyeste forskning viser, at barnets tidlige relationer har stor betydning for udviklingen af nervesystemets organisering. Denne udvikling påvirker evnen til at tolke egne og andres reaktioner og handlinger – også kaldet mentalisering. Evnen til mentalisering og til at regulere sine følelser er central ved de fleste former for psykiske problemer.

Detaljeret viden om mentalisering og affektregulering er afgørende for at kunne forstå, støtte og behandle personer med psykiske sygdomme og problemer bedst muligt.

Mentaliseringsbaseret terapi bygger på et komplekst teoretisk grundlag, men indeholder praktiske terapeutiske principper, der kan anvendes i individuel psykoterapi, gruppeterapi eller anden behandlingsmæssig kontakt med patienter med psykiske lidelser.


Siden er sidst opdateret 6-10-2011
ICMSPsykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring