Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden


Skulderklap til fynsk psykiatri

Psykiatrisk Afdeling Odense – universitetsfunktion kåret til Danmarks bedste voksenpsykiatriske afdeling af Dagens Medicin.

Psykiatrisk Afdeling Odense får topkarakter i behandlingen af skizofrenipatienter. En ære, de deler med kollegaerne i Svendborg. I det hele taget er årets udgave af Danmarks bedste Hospital, psykiatri, et skulderklap til den fynske psykiatri med Psykiatrisk Afdeling Middelfart på en flot 7. plads.

Karakteristisk for alle tre af de fynske afdelinger er en høj score på den faglige kvalitet i patientbehandlingen. På næsten alle punkter lever de fynske afdelinger op til anbefalingerne i det Nationale Indikator Projekt (NIP).

Når sejren ikke bliver større, så er det fordi, Odense ikke opnår de bedste karakterer fra patienterne, eller rettere deres pårørende. Her stammer data fra den store undersøgelse ”De pårørende har ordet” fra 2009. Odense må nøjes med en fjerdeplads, mens afdelingerne i Svendborg og Middelfart begge får næsthøjeste karakter af de pårørende.

Medinddragelsen af patienter og pårørende er et vigtigt fokusområde i Psykiatrien i Region Syddanmark – noget psykiatrisygehuset bl.a. arbejder med indenfor rammerne af Psykiatrisk Dialogforum og som en del af kvalitetsudviklingen af sygehusets patient- og pårørendekommunikation.
 

Fakta om Dagens Medicins kåring af Danmarks bedste sygehusafdelinger
Kåringen bygger på en vurdering af de afdelinger i Danmark, der behandler voksne med psykisk sygdom. Den bygger på kvalitetsdata for skizofrenibehandling (NIP), tilfredshedsundersøgelser blandt patienter og pårørende og Dagens Medicins læserafstemning.

Psykiatrien behandler mange andre sygdomme, end skizofreni – f.eks. depression, personlighedsforstyrrelser og bipolar sygdom – men der findes ikke brugbare opgørelser af kvaliteten på disse områder. Derfor vurderes den faglige patientbehandling ensidigt ud fra skizofrenibehandlingen.

Læs mere her: http://www.dagensmedicin.dk/nyheder/psykiatri/her-er-danmarks-bedste-psykiatriske-hospital/


Siden er sidst opdateret 24-11-2011Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring