Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden


Nul huller i patientforløbet

Dårlig udnyttelse af ressourcer. Dobbeltarbejde. Patienter der sendes rundt og rundt i systemet.

Det er desværre noget, der nemt kan ske, hvis man ikke får koordineret de forskellige forløb. Patientforløb i dag er ofte komplicerede og involverer mange fagfolk på tværs af flere sektorer, fx privatpraktiserende læge (praksis), region, kommune, sygehus, speciallæger etc.

- Ofte er vi så optaget af vores egen interne koordinering, at vi helt kan glemme koordineringen mellem de eksterne parter, siger centerleder Kim Juul Larsen på Klinik og Kompetencecenter for Selvmordsforebyggelse – Børne- og ungepsykiatri Odense, der tog initiativ til et seminar sammen med overlæge Morten Sodeman på Indvandrermedicinsk Klinik på Odense Universitetshospital.

- Får man ikke lavet et godt forløb eller en god koordinering, resulterer det i at afdelingerne får ressourcespild og dobbeltarbejde på (de interne) mange fronter. Og vi får utilfredse patienter, der oplever at blive sendt rundt i systemet. Allerhelst skulle patienten slet ikke opleve overgangen mellem de forskellige systemer, fortæller Kim Juul Larsen.

Masser af erfaring men ingen forskning
Der tales meget om sammenhængende patientforløb og der er stor politisk bevågenhed på området. Alligevel er vi ikke nået ret langt i forhold til, hvordan vi rent metodemæssigt tager hånd om problemstillingen. Vi har hver især en del erfaring med området, men ingen konkret forskning omkring det, påpeger Kim Juul Larsen. Og det var netop bevæggrunden for netværksseminaret, hvor der var deltagelse fra mere end 150 praktikere fra hele landet og på tværs af alle sektorer.   

Avis og flere initiativer
På baggrund af seminaret er der lavet en såkaldt seminaravis, der beskriver de forskellige erfaringer med at få borger- og patientforløb til at hænge sammen. Der er også lavet en film med oplæggene, og de to initiativtagere har planer om at sætte et konkret forskningsprojekt i gang.
 

Læs seminaravisen

Se filmen     

 

 

 


Siden er sidst opdateret 23-1-2012Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring