Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden


Medarbejdere fandt sten og stålwire i taske

Ved grundlovsforhøret 17. marts oplyste patienten, som 16. marts knivoverfaldt en læge og to sygeplejersker på Psykiatrisk Afdeling Odense, at han havde kniven med ind på afdelingen i en taske. Som det er normal procedure blev manden kropsvisiteret, da han blev indlagt, ligesom hans taske blev gennemsøgt.

- Vi var ekstra omhyggelige, da vi kropsvisiterede patienten og gennemgik hans taske. Det var vi, fordi vi fandt en sten og en stålwire i tasken. Hvis det alligevel er lykkedes for ham at smugle kniven ind på den måde, har vi selvsagt ikke været grundige nok. Nu afventer vi, at politiet bliver færdige med deres undersøgelser, og at Arbejdstilsynet kommer på besøg. Samtidig gennemgår vi under alle omstændigheder vores visitationsprocedurer for at vurdere, om der er ting, vi skal ændre på, siger lægefaglig direktør i Psykiatrien i Region Syddanmark, Anders Meinert Pedersen.

Sagen kort

Patienten henvendte sig natten til torsdag på den psykiatriske skadestue i Odense. Her tilbyder personalet ham indlæggelse, som han takker nej til. Personalet vurderer dog, at han har brug for hjælp, og han bliver derfor tvangstilbageholdt.
De tre medarbejdere, som fredag formiddag blev overfaldet af manden, er fortsat indlagt på Odense Universitetshospital.

Sikkerhed og debriefing
 

Alle patienter bliver kropsvisiteret ved ankomsten, og deres eventuelle bagage bliver undersøgt. Det sker for at forebygge, at der kommer narkotika eller våben ind på afdelingen.

Personalet er vant til at håndtere farlige patienter. De er uddannet i konflikthåndtering og er i stand til at spotte og håndtere tilspidsede situationer, inden de udvikler sig.
Ifølge patientens journal er alle sædvanlige procedurer blevet fulgt i forbindelse med indlæggelsen og behandlingen.

Debriefing igen mandag

10 medarbejdere var på arbejde på det berørte afsnit, da knivoverfaldene fandt sted, men alle medarbejdere på Psykiatrisk Afdeling Odense er i løbet af 16. marts blevet debriefet af krisepsykologer. Mandag den 19. marts vil der være endnu en debriefing, hvor alle medarbejdere, der ønsker det, kan deltage.

Patienter er flyttet

Der er taget særlig hånd om de øvrige patienter på det afsnit, hvor overfaldet skete. De er flyttet til andre afsnit på afdelingen og har alle fået uddybende information om hændelsen.
Psykiatrisygehuset indlægger fortsat nytilkomne patienter på andre afsnit og afdelinger - enten i Odense eller i Svendborg og Middelfart.

Link til nyheder på TV2 Fyn


Siden er sidst opdateret 28-3-2012Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring