Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden


Voldsramt afdeling skiller sig ikke ud

Psykiatrisygehuset arbejder løbende på at sikre og forbedre arbejdsmiljøet. Og sygehuset er på rette vej. Det viser helt ny forskning, som Arbejdsmedicinsk Klinik på Regionshospitalet Herning har lavet i samarbejde med Psykologisk Institut på Københavns Universitet.

I forbindelse med udarbejdelse af rapporten '"Vold og Trusler på Arbejdspladsen 2011" er det psykiske arbejdsmiljø på Afsnit 302 i Odense kortlagt via en spørgeskemaundersøgelse. Det var her, 3 ansatte fredag 16. marts blev stukket ned.

Rapporten omfatter undersøgelser på 35 afdelinger. Den viser, at Afsnit 302 er på linje med gennemsnittet for psykiatrien, når det gælder arbejdsmængde og trusler. Vold forekommer lidt oftere på Afsnit 302 end generelt i psykiatrien. Forskellen er dog ikke signifikant.

Markant fald i antallet af hændelser siden 2006

Generelt findes der ikke data i rapporten, der tyder på en voldsom stigning i niveauet af vold og trusler, fremgår det af en pressemeddelelse fra Psykiatrien i Region Syddanmark.

22 medarbejdere i Afsnit 302 har deltaget i kortlægningen, der bygger på undersøgelser fra 2010 og 2011. Afsnittets svarprocent er 91,7 pct.

En løbende intern registrering af tilfælde af vold og trusler om vold mod ansatte på Afsnit 302 viser fald fra 65 i 2006 til 26 i 2011.

Analyse af årsager til knivoverfald

Få dage efter efter knivoverfaldet på Psykiatrisk Afdeling i Odense satte Psykiatrien i Region Syddanmark gang i en analyse af årsagerne til den ulykkelige hændelse.

Center for Kvalitet står for analysen, der er klar senest 1. maj 2012.

Da en analyse primært skal bruges til læring og dermed til at forbedre sygehusets arbejdsmetoder, vil resultatet være fortroligt. Men de væsentligste pointer vil blive offentliggjort.

Åbn Arbejdsmiljørapport fra 2011: Kortlægning af det psykiske arbejdsmiljø på P302, Odense - 30 sider/pdf


Siden er sidst opdateret 28-3-2012Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring