Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden


Psykiatrien i Region SyddanmarkpilOM OSpilPressepilNyheder fra psykiatrisygehusetpilNy ledende overlæge på Psykiatrisk Afdeling Svendborg

Ny ledende overlæge på Psykiatrisk Afdeling Svendborg

Magnus Petersen, 55 år, tiltræder 1. juli stillingen som ledende overlæge på Psykiatrisk Afdeling Svendborg. Han kommer fra en stilling som overlæge på Psykiatrisk Afdeling Odense.

Magnus Petersen er født og opvokset i Tyskland og kom til Danmark i 1991, da hans danske kone ønskede at vende tilbage til sit hjemland.

Magnus Petersen

Han er dr. med fra Universitet i Marburg, Tyskland, er speciallæge i psykiatri, specialist og supervisor i psykoterapi og har en Master i Health Professions Education fra Universitet i Maastricht, Holland.

20 år i Odense

Inden han kunne fortsætte sin lægekarriere i Danmark, gennemførte han et intensivt sprogforløb. I 1992 fik han job i Odense, hvor han i gennem de seneste 20 år har arbejdet på forskellige afdelinger, blandt andet på psykoterapeutisk afsnit og i ungdomspsykiatrien.

Interesse for kommunikation

Magnus Petersen er klinisk lektor og har undervist andre læger i kommunikation. I en treårig periode var han underviser på fuld tid. I dag underviser han medicinstuderende på Syddansk Universitet.

Ifølge Magnus Petersen har læger brug for at vide mere om kommunikation. De skal kunne kommunikere med deres patienter.

- Det ved de også godt i dag. Vi er blevet bedre til det, men vi glemmer det nogle gange, siger Magnus Petersen med et smil.

Særligt indenfor psykiatrien er patientsamtalen et vigtigt element i behandlingen.

Åbenhed i Svendborg

Nu går turen så til Svendborg. Magnus Petersen ser frem til sit nye job:

- Det er en interessant afdeling. De arbejder allerede meget med åben dialog og ambulante forløb og skærmning. Så jeg glæder mig til at lære meget mere, og jeg ser frem til at kunne bidrage til den fortsatte udvikling i afdelingen, med det jeg nu kan, siger Magnus Petersen.

Magnus Petersen bor i Årslev mellem Svendborg og Odense. Han er gift og har to børn.

 Yderligere oplysninger fås hos:
  • Overlæge Psykiatrisk Afdeling Odense, Magnus Petersen. Telefon: 65 48 17 50.


Tilknyttede filer

Siden er sidst opdateret 16-5-2012Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring