Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden


Hvis sygehuset var en spejderlejr

I dag, fredag 8. juni 2012, holdt Psykiatrien i Region Syddanmark en workshop i Spinderihallerne i Vejle. Her var patienter og pårørende inviteret til at komme med deres ideer til, hvordan den nye psykiatriske afdeling i Vejle skal bygges for at give den bedste patientoplevelse.

De skulle prøve at tænke sygehuset ud fra tre analogier: En spejderlejr, en bank og et wellnesscenter. Hvad kan man tage med fra de tre enheder over i et sygehus - hvad vil fordele og ulemper være?

Workshop i Vejle - om OPP, Spinderihallerne 8. juni 2012

Senere på dagen skulle deltagerne beskrive den gode patientrejse - fra indlæggelse, ophold på sygehuset til efter udskrivningen.

Fire workshops
Workshoppen er den første ud af fire i juni måned, og er en del af den brugerproces, der finder sted lige nu. Her skal medarbejdere, ledelse, patienter og pårørende komme med input til den nye afdeling.

Planen er at bygge afdelingen som et OPP projekt - det vil sige, at en privat bygger huset og at regionen efterfølgende lejer sig ind.

Læs mere i PS!
Du kan læse mere om dagen og om OPP-projektet i næste nummer af medarbejderbladet PS!, der udkommer i juli måned. Her vil temaet handle om psykiatriens byggeprojekter i Region Syddanmark.

Workshop i Vejle - om OPP, Spinderihallerne 8. juni 2012
Deltagerne skulle blandt andet tænke sygehuset som en spejderlejr - fællesskab, egne ressourcer, det at finde vej, være tæt på naturen. Hvilke fordele og ulemper ville det give, hvis vi overfører nogle af de begreber?

Patientudtalelser

Syddansk Sundhedsinnovation har været på feltarbejde i Kolding og Vejle, hvor de har talt med patienter og medarbejdere om deres oplevelse af den nuværende situation. Disse input indgår i det videre arbejde med den nye afdeling i Vejle. Tekst og foto: Hanne Kopp

Læs om kick off i april måned i Forskerparken.


Siden er sidst opdateret 18-7-2012Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring