Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden


Psykiatrien i Region SyddanmarkpilOM OSpilPressepilNyheder fra psykiatrisygehusetpilSnoren blev klippet og Lokalpsykiatri Middelfart indviet

Snoren blev klippet og Lokalpsykiatri Middelfart indviet

Psykiatrien i Region Syddanmark åbner i disse år lokalpsykiatrier med ambulant behandling flere steder i regionen. Og i dag, torsdag 28. juni 2012 blev åbningen af endnu én fejret – nemlig Lokalpsykiatri Middelfart.

Knap 100 personer var mødt frem med gaver og blomster – det var medarbejdere, politikere, patienter og samarbejdspartnere. Og det, der blev fejret, er et skridt i den rigtige retning. Som regionrådsformand Carl Holst (V) formulerede det:

Uhåndgribelig, men vi skal tage hånd om den
- Det er sådan med psykisk sygdom: Den er ikke en stationær størrelse. Vi kan ikke gemme den væk i en seng. Den er uhåndgribelig, og alligevel skal vi tage hånd om den, når den er der, og vi skal også forsøge at forebygge, at den kommer. Og så skal vi være åbne omkring psykisk sygdom. Det er min personlige tilgang. Der er sket mange forbedringer i forhold til folks forståelse, og det her er et godt skridt i den rigtige retning. Men der er lang vej endnu. Vi skal have skabt endnu større forståelse og åbenhed omkring psykisk sygdom, sagde Carl Holst (V).

Faglig sparring på tværs
Der er nu sammensat et godt team i Lokalpsykiatri Middelfart, og medarbejderne er i fuld gang med at behandle ambulant. Ledende overlæge Peter Fristed påpegede, hvor vigtigt det er, at der stadig er sammenhæng til den øvrige psykiatri:

- Den nye lokalpsykiatri skal fremover være indgangsporten for enhver, der søger psykiatrisk bistand. Der skal altid søges løsninger, hvor patienten forbliver i sin hverdag. Men organisatoriske ændringer gør det sjældent alene – vi skal fortsat fastholde vores fælles kultur og den faglige sparring på tværs, og så skal der fortsat forskning og uddannelse til, så patienten oplever helhed, kvalitet og sammenhæng i behandlingen, sagde Peter Fristed, Psykiatrisk Afdeling Middelfart.

Der er 40 medarbejdere i Lokalpsykiatri Middelfart. De samarbejder med de tre vestfynske kommuner Middelfart, Assens og Nordfyn, med i alt 108.000 indbyggere.

Fakta
Lokalpsykiatri vil i løbet af de kommende år vende op og ned på behandlingspsykiatri, som vi kender den i dag i Region Syddanmark. Lokalpsykiatrierne vil være indgangsport til behandling for voksne borgere. Al behandling skal tage udgangspunkt i patientens hverdag. Hjælpen skal være hurtig, akut og forebyggende og den skal ske der, hvor patienten har sit liv og sin hverdag.

Der er omkring 40 medarbejdere i Lokalpsykiatri Middelfart: Lægesekretærer, læger, sygeplejersker, plejere, psykologer, socialrådgiver, ergoterapeuter og fysioterapeuter.
Det er medarbejdere fra to forskellige matrikler, der er flyttet sammen. Tidligere holdt de til på Østre Hougvej og Østergade i Middelfart. Flytningen foregik sidst i marts.

I dag er der lokalpsykiatrier i Svendborg, Tønder, Brørup - samt i Fredericia og Aabenraa, hvor der senere på året er officiel indvielse.
Lokalpsykiatri Esbjerg samles i nybyggeri i centrum af Esbjerg i efteråret 2013.
Planlægningen af Lokalpsykiatri Odense er i fuld gang, og Lokalpsykiatri Vejle flytter, efter planen, ind i nye rammer i starten af 2015.

Det er målet, at der er lokalpsykiatrier jævnt fordelt i Region Syddanmark inden udgangen af 2015.

Læs mere om konceptet for lokalpsykiatrier herYderligere oplysninger fås hos:
  • Regionsrådsformand Carl Holst (V), mobil 4032 5210
  • Ledende overlæge Peter Fristed, Psykiatrisk Afdeling Middelfart, telefon 6348 4300

Siden er sidst opdateret 28-6-2012Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring