Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden


Fra Sydeuropa til Vejle

Som tidligere fortalt her på nettet har Psykiatrisk Afdeling Kolding-Vejle været på udkig i udlandet for at rekruttere specialiseret udenlandsk arbejdskraft.

Faellesbillede - besog af udenlandske laeger

Fra Venstre ses: Oversygeplejerske Heine Rasmussen, HR-konsulent Lone Flø, Tiago Silva (Susana’s mand), ledende overlæge Kirsten Støvring, Susana Fernandes, Lewe Kuhn (Work In Denmark), kæreste Tatiana Penedo, Filipe Carvalho, Ana Ribeiro, Fabio Panariello. Tekst og billeder: Hanne Kopp

 

I løbet af sommeren modtog afdelingen 10 ansøgninger fra udenlandske speciallæger i psykiatri, og fredag og lørdag 7.- 8. september 2012 besøgte fire af ansøgerne Vejle – nogle havde deres ægtefæller med.
Det drejer sig om tre portugisere og en italiener.

Læs interview med to ansøgere: Hvorfor vil vi gerne til Syddanmark

Der var introduktion til Psykiatrien i Region Syddanmark, om jobtilbuddet og vilkårene omkring tilbuddet og rundvisning på afdelingen.
 

Piskefløde og blå øjne
Ansøgerne besøgte også Sygehus Lillebælts sprogundervisningskoordinator, hvor de hørte lidt om det sprogforløb, de skal i gennem. To udenlandske læger – en almenpraktiserende læge og en læge der arbejder på sygehuset i Vejle - fortalte om det, at komme til Danmark, at skulle lære dansk, at kunne begå sig på afdelingen og om arbejdsforholdene her i Danmark.

Besøg på sprogskolen
To udenlandske læger, Christiane og Christian, kom og fortalte om det, at komme til Danmark, at skulle lære dansk, og om arbejdsforholdene i Danmark.
 

En af dem var Christiane, der kommer fra Tyskland. Hun er blevet så god til dansk, at hun faktisk havde svært ved at huske engelsk mere. Derfor sad hun og blandede de to sprog sammen, mens hun fortalte om, arbejdstider, hård sprogtræning, piskefløde og tid til familien.

Rundtur i Vejle
Om lørdagen hørte gæsterne Adriana Stefanini fortælle om International Community i trekantområdet (et samarbejde mellem 6 kommuner, virksomheder og uddannelsesinstitutioner) og var herudover på en guidet bustur i Vejle inden turen gik hjem igen. De besøgte også en dansk daginstitution – og portugiserne var helt i ”chok” over at høre, at danske børn sover middagslur udenfor – selv i frostvejr !!

Det videre forløb
De var alle fire meget velkvalificerede. Lægerne har nu en uge til at melde tilbage om de stadig er interesseret i at arbejde hos psykiatrien. Afdelingsledelsen træffer herefter beslutning senest den 21. september, og forhåbningen er at de kan starte til februar 2013. Afdelingen skal bruge to medarbejdere.


Fakta
Afdelingen har i samarbejde med Work In Denmark gjort en speciel indsats i forhold til annoncering i Portugal, da Psykiatrisk Afdeling Esbjerg har haft positive erfaringer med de portugisiske ansøgere. Esbjerg har ansat seks læger – heraf fire portugisere.
Når de to kandidater er fundet til Vejle, vil man hjælpe de nye medarbejdere med blandt andet at få fundet en bolig.

De nye udenlandske medarbejdere vil først komme på et tre måneders intensivt sprogkursus, hvorefter der i en periode vil veksles mellem sprogundervisning og arbejde på afdelingen.
Der samarbejdes med Sygehus Lillebælts sprogundervisningskoordinator på den del.

 

 

 


Siden er sidst opdateret 12-9-2012Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring