Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden


Fremtidens psykiatri-seng

Psykiatrien i Region Syddanmark er sammen med Syddansk Sundhedsinnovation i gang med at idé-udvikle på en ny seng, der skal anvendes bredt i hele psykiatrien – både i Region Syddanmark og de øvrige regioner.

Ny psykiatriseng - workshop i Odense

Workshop om Ny Psykiatriseng. Tekst og foto: Hanne Kopp

Tirsdag 20. november var virksomheder, rådgivere, medarbejdere fra alle regioner, brugere og pårørende samlet i G10 i Forskerparken, hvor de sammen skulle brainstorme, teste og prøve hinandens ideer af.

Der var oplægsholdere, der fortalte om sengeløsninger, fremtidsteknologier og sanse- og stimuli-løsninger, og i løbet af dagen skulle grupperne producere en seng.

Deltagerne varmer op

Tryghed, sikkerhed og meget mere...

Sengen skal leve op til forskellige sikkerhedshensyn – både i forhold til medarbejdere og patienter: Sikre arbejdsstillinger, tryghed for patienten, ingen mulighed for selvskade osv.

Der var eksempler på senge, hvor der var mulighed for at vælge lys og musik. En seng, der var lavet som et skib, der hang i loftet. Senge, hvor dynen nærmest støbte sig omkring patienten – i stedet for fiksering i form af remme og bælter.

Nogle af disse eksempler kom frem i løbet af dagen, og mulighederne er mange. Målet er at finde den optimale løsning, der samtidig lever op til forskellige sikkerheds- og hygiejnemæssige krav.

Workshop i gang - ny psykiatriseng

Ny psykiatri-seng – hvorfor?

I forbindelse med at Region Syddanmark opfører nye psykiatriske afdelinger, vil man udvikle en tidssvarende sengeløsning, der kan give komfort, optimering af arbejdsprocesser og ikke mindst nedtrapning af konflikter.

Tilsammen kan det medvirke til et bedre arbejdsmiljø for medarbejderne og en bedre oplevelse for patienterne.

Baseret på feltarbejde og specifikke krav

Forud for workshoppen har Syddansk Sundhedsinnovation været på feltarbejde, hvor de har opsamlet behov og ønsker fra medarbejdere, patienter og pårørende. Der er tilsvarende lavet feltarbejde i nogen af de øvrige regioner.

Desuden bygger materialet på sikkerheds- og hygiejnemæssige krav formuleret i Psykiatriloven, Den danske kvalitetsmodel og Sikker Patient 2010. 

Bord - workshop ny psykiatriseng

Først i det nye år vil der være tests af prototyper.

Læs mere om projektet

Ønsker og behov fra medarbejdere og patienter

Eksempel på ny psykiatriseng

Foto: Syddansk Sundhedsinnovation


Siden er sidst opdateret 24-1-2013Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring