Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden


Forberedelse til det nye

den anden side af vejen, tæt på nybyggeriet i Aabenraa, på Kresten Philipsens Vej 4, sidder blandt andre to børne- og ungdomspsykiatriske teams i en pavillon. Her har de befundet sig siden april 2012. Her har de deres hverdag, og her forbereder de sig på at flytte ind i det kommende børne- og ungdomspsykiatriske ambulatorium i 2014.

Det er børneteamet, der tidligere sad på Bjergegade, i centrum af Aabenraa, og et ungeteam fra Augustenborg. Om godt et års tid flytter de over på den anden side af vejen for at blive en del af det børneambulatorium, der bygges tæt sammen med det øvrige familiehus på Sygehus Sønderjylland Aabenraa.

Patientforløb og samarbejde på tværs

Oversygeplejerske Susanne Bissenbacher fortæller om det nye, der skal ske:

- Vi glæder os til at blive et samlet team, hvor vi kommer til at arbejde tæt sammen med pædiatrien om behandling og patientforløb. Vi får fokus på både fysiske og psykiske symptomer, og vi vil kunne tilbyde patienterne nogle mere glidende overgange, et mere samlet patientforløb. Jeg tror også, at vi vil få nemmere ved at rekruttere medarbejdere hertil.

Alle skal samles

De to teams, der allerede befinder sig på matriklen, er så småt ved at få bygget en fælles kultur op, og når de resterende teams kommer til Aabenraa, vil der selvfølgelig blive taget hånd om dem og sørget for, at de bliver integreret i afdelingen:

- Vi skal have alle med, så vi kan få en god gruppe af fire velfungerende teams. Så derfor skal vi have en proces, hvor alle får en chance, og hvor vi sammen taler principper for de nye teams, arbejdsprocesser osv., siger Susanne Bissenbacher.

Afdelingen vil desuden snarest muligt tage kontakt til den somatiske afdeling, så de sammen kan få forberedt sig til samarbejdet fra 2014.

Læs medarbejdernes oplevelse og beretning

Fakta

Første etape af byggeriet i Aabenraa omfatter et børne- og ungdomspsykiatrisk ambulatorium i forlængelse af det somatiske familiehus. Det står færdigt ved udgangen af 2013.

Ambulatoriet bygges tæt på det somatiske familiehus, hvilket øger mulighederne for samarbejde på tværs samt fokus på både fysiske og psykiske symptomer. Derudover bliver der plads til dagfunktion og skole.

Byggesum på hele byggeriet: 448 mio. kroner.

To teams – et børneteam og et ungeteam - befinder sig lige nu i Aabenraa på Kresten Philipsens Vej 4.

I 2014, når byggeriet er færdigt, kommer yderligere to teams fra Augustenborg samt døgnpladser fra Kolding.

I alt bliver der 19 døgnpladser til unge og en regional funktion for spiseforstyrrelser i Børne- og Ungdomspsykiatri Aabenraa


Siden er sidst opdateret 10-12-2012Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring