Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden


Emilie er formand for PSYK-O

Emilie Sylvest Wieben er medicinstuderende i Odense og formand for PSYK-O, der er en forening for medicinstuderende i Odense.

Foreningens formål er at fremme interessen og udbrede kendskabet til psykiatri blandt medicinstuderende.

- Ideen opstod for godt to år siden under en sommerskole i København, hvor vi mødte nogle psykiatere, der mente, at der manglede en forening i Odense for medicinstuderende med interesse for psykiatri. Og det var vi så tre, der gjorde noget ved - sammen med de pågældende psykiatere, fortæller Emilie Sylvest Wieben, der har været formand for foreningen det seneste halvandet år.

Emilie Sylvest Wieben

Emilie Sylvest Wieben er medicinstuderende og har været formand for foreningen PSYK-O det seneste halvandet år. Tekst: Hanne Kopp. Foto: Privat

Vækker interessen for psykiatri

Foreningen holder foredrag fire gange om året, hvor der både er populære emner, der fx trækker op til 250 interesserede til, eller foredrag med mere specifikke emner.

Derudover møder repræsentanter for foreningen op, når nye medicinstuderende starter, hvor de fortæller, hvad psykiatrien er og hvad området kan tilbyde.

- Vi fungerer også som bindeled mellem psykiatrisygehuset og de studerende og hjælper fx forskningsenhederne med at finde kandidater til deres stillinger, fortæller Emilie.

Foreningen deltager også ved forskellige uddannelsesmesser og er repræsenteret i forskellige fagblade, studenterblade osv.

- Ud af et studie på 6 år får man som medicinstuderende kun 8 ugers intro til psykiatrien. Det er ikke lang tid til så stort og spændende et område som psykiatrien, og vi vil gerne gøre området lidt mere synlig for de studerende, fortæller Emilie.

Sådan én vil jeg også være

Emilie er medicinstuderende på 5. år og har længe vidst, at hun ville gå psykiatriens vej:

- Det fandt jeg allerede ud af som 14-årig, da jeg mødte en meget fascinerende psykiater. Det var faderen til de børn, jeg var barnepige for dengang. Og jeg kan huske, at jeg tænkte, at ”sådan én ville jeg også være”, fortæller 26-årige Emilie.

Orlov og skal forske i alkoholmisbrug

Emilie har netop taget orlov fra medicinstudiet, hvor hun fra februar 2013 og et år frem skal forske i alkoholmisbrug blandt ældre.

Hun har fået støtte fra Psykiatriens Forskningsfond og skal være hos Forskningsenheden for Psykiatri Syddansk Universitet i Odense.

Gratis at være med

Foreningen PSYK-O får støtte fra Psykiatrien i Region Syddanmark og SDU. PSYK-O er åben for alle interesserede medicinstuderende, der opkræves ingen kontingent og det er gratis at deltage i arrangementer.

Læs mere

Du finder PSYK-O på Facebook, hvor du kan læse mere om foreningen og de forskellige aktiviteter.

Se også mere på SDUs hjemmeside


Siden er sidst opdateret 17-12-2012Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring