Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden


Svømmeklub støtter psykisk syge

Det var en glad dag for Børne- og Ungdomspsykiatri Odense. Det sker mere sjældent end ofte, at afdelingen modtager penge fra private virksomheder eller foreninger, og derfor var glæden ekstra stor, da afdelingen modtog 51.000 kr. på en kæmpe check.

Svømmearrangement i Odense

Fra venstre: Fra svømmeklubben FREM, Martin Thygesen og Rene Lorenz, regionsrådsformand Carl Holst (V), oversygeplejerske Lene Granhøj, lægefaglig direktør Anders Meinert Pedersen og ledende overlæge Kurt Memmert. Tekst og foto: Hanne Kopp   

Den glade giver var svømmeklubben FREM, der sidste år havde sat sig for at lave et svømmearrangement, hvor klubbens medlemmer kunne svømme penge ind til fordel for psykisk syge. Jo flere meter, der blev svømmet, jo flere penge. Det blev til godt 96.000 meter i alt, og torsdag 7. februar 2013 var dagen, hvor pengene skulle overrækkes:

- Sponsorater plejer ofte at gå til fysisk sygdom – sygdomme, hvor behovet for hjælp er tydeligt - og ikke psykisk sygdom, som er mere usynlig, men dog ikke mindre vigtig. Derfor er vi glade for FREMs støtte. Vi tror også, det kan være med til at skabe mere åbenhed og ærlighed omkring det at have en psykisk sygdom, sagde ledende overlæge Kurt Memmert.

Der blev også udtrykt stor tilfredshed fra flere sider, da Kurt Memmert afslørede, hvad pengene ville gå til: Nemlig køb af udendørs legeredskaber, som skal tænkes sammen med det nye byggeri og udvidelsen, som afdelingen er i fuld gang med lige nu.

Sammenhæng fysisk og psykisk

Svømmeklubben havde sagt, at checken helst ikke måtte gå til mursten, og at pengene bliver brugt til fysisk aktivitet glædede også regionsrådsformand Carl Holst (V), der var kommet forbi for at deltage i overrækkelsen:

- Det er godt gået alle sammen. Jeg synes, det er rigtig flot, at en forening vælger at gøre noget frivilligt, som her hvor der svømmes for en fælles sag. At pengene skal gå til bevægelse og motion, det gør jo kun sagen bedre. For vi ved jo alle sammen godt, at et godt helhed fremmer velværet – at der er sammenhæng mellem psykisk og fysisk velbefindende, sagde regionsrådsformanden.

Læs mere om svømmearrangementet

Se TV2Fyn indslag


Siden er sidst opdateret 8-2-2013Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring