Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden


Er vi klar til fremtiden?

“We use 21st century technology in medical care but delivery processes are from 18th century”, Michael Porter, 2008

Fredag 15. marts holdt Syddansk Sundhedsinnovation på vegne af Psykiatriens Anlægssekretariat en visionsdag for medarbejdere fra forskellige afdelinger i Odense.

Målet var at inspirere og udfordre til at tænke rammerne for fremtidens psykiatriske sygehuse anderledes. Og dermed klæde deltagerne på til at komme med nye inputs i byggeprocesserne omkring Nyt OUH, hvor en psykiatriklynge også skal have base.

Visionsdag - med Syddansk Sundhedsinnovation

Deltagerne fik lov til at arbejde med de forskellige inputs og reflektere over, hvilke elementer der er værd at tage med videre. Spørgsmålet meldte sig hurtigt – er vi allerede ved at tænke fortiden ind i fremtiden? Svaret er ikke enkelt, men den opmærksomhed, der blev skabt på dagen omkring spørgsmålet, kan måske bidrage til at det ikke sker.
Foto og tekst: Syddansk Sundhedsinnovation.

Sansestimuli og aktiv medspiller
Syddansk Sundhedsinnovation fortalte, hvordan de er med til at samle patienternes behov og erfaringer og formidle det videre ind i forberedelsen af byggeprojekterne i Psykiatrisygehuset.

Gitte Andersson fra Guldhornet i Sølund gav deltagerne en sanselig introduktion til, hvordan man kan arbejde med sansestimuli som en del af den terapeutiske behandling.

Deltagerne fik en profil på fremtidens psykiatriske patient for dermed at kunne se, hvilke behandlingsbehov der tegner sig i fremtiden, hvor patienterne bl.a. forventer at være en aktiv medspiller i behandlingsforløbet.

Lys helbreder og arbejdsmiljø blir bedre
Anne Marie Lund, Lysdesigner fra Philips, fortalte om lysets positive virkning på søvnrytmen og dermed helbredelsesprocessen for patienter.

Michael Keissner, partner i innovationsbureauet, Hatch & Bloom gav konkrete eksempler på, hvordan design og designtænkning kan være en effektiv metode til at skabe bedre arbejdsmiljøer og bedre patientoplevelser, som kan ses på bundlinjen.

Visionsdag i marts - fremtidens sygehusbyggeri

 


Siden er sidst opdateret 2-4-2013Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring