Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden

Rejsegilde på Lokalpsykiatri Esbjerg

I centrum af Esbjerg by opfører man netop nu en knap 3500 kvadratmeter stor bygning, der fremover skal huse den nye Lokalpsykiatri Esbjerg. Her skal ambulante funktioner samles ét sted – funktioner som i dag er spredt over flere byer.

Nu er byggeriet så langt, at der kan holdes rejsegilde:

Fredag 12. april 2013 kl. 13.00

Danmarksgade 8, 6700 Esbjerg

Direktør Finn Ehlers fra arkitektfirmaet Hallen og Nordby A/S byder velkommen, og derefter taler regionsrådsformand Carl Holst (V) og formand for psykiatriudvalget Freddie H. Madsen (DF).

Pressen er velkommen.

Fakta

Lokalpsykiatri Esbjerg får til huse på Danmarksgade 8 i Esbjerg, tæt på banegård, busstation og bymidte.

Der er tale om en 2. etape af en større erhvervsbebyggelse. Første etape, Børsen, er beliggende på hjørnet af Skolegade og Østergade. Navnet Børsen stammer fra et gammelt forlystelsesetablissement, som oprindelig lå på stedet.

I Lokalpsykiatri Esbjerg samles flere ambulante funktioner, der befinder sig på andre adresser i Esbjerg, Ribe, Hviding og Varde i dag, herunder Geronto-Neuropsykiatrisk Ambulatorium, Klinik for Skizofreni, mobilt affektivt team, selvmordsforebyggelse, angst og fobi skole.

Lokalpsykiatrierne er indgangsport til ambulant behandling for voksne borgere. Al behandling tager udgangspunkt i patientens hverdag og sker netop der, hvor patienten har sit liv og sin hverdag. Hjælpen skal være hurtig, akut og forebyggende.

I dag er der lokalpsykiatrier i Svendborg, Tønder, Brørup, Fredericia og Middelfart - samt i Aabenraa, hvor der senere på året er officiel indvielse.

Planlægningen af Lokalpsykiatri Odense er i gang, og Lokalpsykiatri Vejle flytter, efter planen, ind i nye rammer i starten af 2015.

Det er målet, at der er lokalpsykiatrier jævnt fordelt i Region Syddanmark inden udgangen af 2015.  

Byggeriet i Esbjerg forventes klar til indflytning i november 2013. 

Arkitekt og totalrådgiver på projektet er Hallen og Nordby A/S.

Byggeaktieselskabet Esbjerg opfører huset. Region Syddanmark lejer sig derefter ind.Yderligere oplysninger fås hos:
  • Kommunikationskonsulent Hanne Kopp, Psykiatrien i Region Syddanmark, mobil 2384 5014, hanne.kopp@rsyd.dk

Siden er sidst opdateret 23-4-2013Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring