Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden

Lokalpsykiatri på vej til Esbjerg

I centrum af Esbjerg by, tæt på banegård og busstation, opfører man netop nu en knap 3500 kvadratmeter stor bygning, der fremover skal huse den nye Lokalpsykiatri Esbjerg, og i dag, fredag 12. april 2013, var der rejsegilde på byggeriet.

Flere af gæsterne havde kranse med, da de ankom til Danmarksgade, og de mange kranse blev hurtigt sat op på toppen af den høje bygning, hvor de traditionen tro markerede rejsegildet. Indenfor i bygningen gik gæsterne ombord i pølser og brød, og under talerne lød der en stor tak til håndværkerne. Alt ser nemlig ud til, at byggeriet leveres til tiden.

Ekspertise og hjælp tæt på

Også regionsrådsformand Carl Holst (V) glædede sig over det nye kommende hus:

- I tråd med regionens psykiatriplan opfører vi i disse år en række lokalpsykiatrier rundt omkring i regionen, og nu er der også én på vej i Esbjerg. Inden året er omme vil der her i denne bygning være en lang række ambulante funktioner: Hvor ekspertisen er samlet, og hvor borgerne får tilbud om ambulant behandling, tæt på deres hverdag, sagde regionsrådsformand Carl Holst.

Regionsrådsformanden pointerede, at flere af de ambulante funktioner i dag er spredt i flere byer omkring Esbjerg, og selvom nogle patienter måske vil få længere til behandling, så er der mange fordele ved at samle ekspertisen centralt ét sted. Samtidig betyder byggeriet på Gl. Vardevej, hvor Psykiatrisk Afdeling Esbjerg befinder sig, samlet set at Esbjerg inden længe vil være rustet til fremtidens psykiatri.

Tilfredse kunder

Direktør Finn Ehlers fra arkitektfirmaet Hallen og Nordby A/S fortalte kort om bygningens historie som dansested, om brugermøder og byggeproces:

- Jeg vil gerne på vegne af ejer og arkitektfirmaet sige tak for det arbejde, der er udført, og håber selvfølgelig, at I slutter i den sædvanlige gode stil. Tak for samarbejdet med regionen. Vi håber, vi kan fortsætte det gode samarbejde og vi vil gøre vores til, at vi får en tilfreds kunde, sagde Finn Ehlers.

Lokalpsykiatri Esbjerg flytter efter planen ind til november, hvor Psykiatrien i Region Syddanmark lejer sig ind i bygningen.

Fakta

Lokalpsykiatri Esbjerg får til huse på Danmarksgade 8 i Esbjerg, tæt på banegård, busstation og bymidte.

Der er tale om en 2. etape af en større erhvervsbebyggelse. Første etape, Børsen, er beliggende på hjørnet af Skolegade og Østergade. Navnet Børsen stammer fra et gammelt forlystelsessted, som oprindelig lå på stedet.

I Lokalpsykiatri Esbjerg samles flere ambulante funktioner, der befinder sig på andre adresser i Esbjerg, Ribe, Hviding og Varde i dag, herunder Geronto-Neuropsykiatrisk Ambulatorium, Klinik for Skizofreni, mobilt affektivt team, selvmordsforebyggelse, angst og fobi skole.

Lokalpsykiatrierne er indgangsport til ambulant behandling for voksne borgere. Al behandling tager udgangspunkt i patientens hverdag og sker netop der, hvor patienten har sit liv og sin hverdag. Hjælpen skal være hurtig, akut og forebyggende.

I dag er der lokalpsykiatrier i Svendborg, Tønder, Brørup, Fredericia og Middelfart - samt i Aabenraa, hvor der senere på året er officiel indvielse.

Planlægningen af Lokalpsykiatri Odense er i gang, og Lokalpsykiatri Vejle flytter, efter planen, ind i nye rammer i starten af 2015.

Det er målet, at der er lokalpsykiatrier jævnt fordelt i Region Syddanmark inden udgangen af 2015.  

Byggeriet i Esbjerg forventes klar til indflytning i november 2013. 

Arkitekt og totalrådgiver på projektet er Hallen og Nordby A/S.

Byggeaktieselskabet Esbjerg opfører huset. Region Syddanmark lejer sig derefter ind.

Billeder til download kan skaffes på www.psykiatrienisyddanmark.dk

Læs mere om regionens psykiatribyggerier på www.psykiatrienisyddanmark.dk/byggeriYderligere oplysninger fås hos:
  • Regionsrådsformand Carl Holst, mobil 4032 5210
  • Direktør Finn Ehlers, Hallen og Nordby A/S mobil 40754535

Siden er sidst opdateret 23-4-2013Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring