Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden


Psykiatrisk byggeri på vej i Esbjerg

Det er ikke hver dag, man ser en pølsevogn på en byggeplads. Men i går var Nillers Pølsevogn rykket ud på Spangsbjerg i Esbjerg. Der var rejsegilde, og byggepladsen var fyldt med håndværkere, politikere og medarbejdere. Psykiatrien i Region Syddanmark er ved at bygge flere kvadratmeter til den eksisterende afdeling i Esbjerg, og det skulle selvfølgelig fejres.

Rejsegilde i Esbjerg. Carl Holst holder tale 

- Vi vil skabe mere sammenhæng og bedre behandling til patienterne. Det er det, vi er i gang med at forberede her og nede i byen i Esbjerg. Moderne rammer, der kan give patienterne en god og specialiseret behandling og udsigt til et bedre liv, sagde regionsrådsformand Carl Holst (V).

I Esbjerg er Psykiatrien i Region Syddanmark også ved at bygge en lokalpsykiatri i centrum af byen. Det betyder, at regionen også kan hjælpe og lave opfølgende støtte, når patienten kommer hjem igen fra indlæggelsen.

Mange var mødt frem til rejsegilde i Esbjerg

Mange var mødt frem til rejsegildet i Esbjerg, mandag 12. august 2013. Det havde regnet hele formiddagen, men lykkeligvis brød solen frem over middag. Tekst og foto: Hanne Kopp 

Lys og helbredende arkitektur
Det nye byggeri vil i højere grad leve op til fremtidens krav om sammenhæng, lys, tilgængelighed og helbredende arkitektur: Der åbnes op med mere lys og flere farver. Ved brug af andre materialer og farver lukkes naturen ind. Der skal være større sammenhæng mellem bygninger og park – ansporing til bevægelse og naturoplevelser gennem sansehave, stiforbindelser, aktivhave med multibane, duftende blomster og vandbassin. Steder, hvor man kan være aktiv, og steder hvor man kan trække sig tilbage og iagttage. Og så bygges der en sportshal i nær sammenhæng med det øvrige byggeri.

Udbygningen i på Gl. Vardevej Esbjerg betyder, at psykiatrisygehusets døgnfunktion udvides med 6.100 kvm., og at håndværkerne renoverer og moderniserer yderligere 6.000 kvm.

Byggeriet har været i gang siden januar i år og skal stå færdig i starten af 2015.   

Byggeriet på Spangsbjerg

Fakta
I alt skal der om- og udbygges for ca. 250 mio. kr. på Spangsbjerg.

Der bliver plads til tre nye døgnafsnit med i alt 48 pladser – og én indgang for akutte patienter. Desuden vil et udvidet tunnelsystem forbinde alle døgnafsnit med akutmodtagelse og servicebygning.

Projektet samler de nuværende døgnafsnit i Hviding og Esbjerg. Døgnafsnittene i Hviding lukkes, når projektet er færdigt i 2015. Sengekapaciteten udvides med fire ekstra sengestuer.

De ambulante funktioner samles i en ny lokalpsykiatri i Esbjerg fra november 2013.

Når byggemaskiner og håndværkere har forladt matriklerne ved Hospitalsvej og Gammel Vardevej i 2015, vil psykiatrisygehuset råde over 97 døgnpladser i Esbjerg.

Herudover vil der være akutmodtagelse og børne- og ungdomspsykiatriske funktioner.

Opgaven løses af entreprenørfirmaet NCC. Arkitektfirmaet Arkitema K/S er udpeget som totalrådgiver på byggeriet. Underrådgiver og ingeniør er Rambøll A/S Esbjerg.

Byggeriet foregår i to faser: Første del: Nybygning af tre sengeafsnit og en ny servicebygning. Start 2. januar 2013 og forventet indflytning marts 2014.

Etape 2: En omfattende ombygning af eksisterende sengeafsnit, hovedbygningen og etableringen af nye udearealer. Start marts 2014. Forventet klar godt et år efter.

Tilbage til arbejdet. Efter rejsegilde


Siden er sidst opdateret 13-8-2013Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring