Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden


Indspark til fælles samarbejde i Haderslev

Godt 50 medarbejdere fra region og kommune var i går mødt frem på Månen i Haderslev, hvor teatergruppen Møllen spillede fire hverdagssituationer om mødet mellem system og borger. Skuespillet blev brugt som oplæg til diskussion ved bordene.

 temadag i Haderslev

Medarbejdere fra region og kommune mødtes for få forståelse for hinanden og for borgerens situation. Teatergruppen Møllen sparkede diskussionen i gang. Her ses Bo Larsen og Connie Tronbjerg i gang med skuespillet. Foto og tekst: Hanne Kopp

Målet er at sætte samarbejdet på tværs af region og kommune i gang. Medarbejderne skal på sigt sidde i et fælles sundhedshus i Haderslev, og borgeren skal for bordenden. Spørgsmålet er hvordan?

”Skal vi så sidde i rundkreds og blive enige om hver eneste nervesvækkede borger? Skal vi til at servicere med sølvbakken?” sagde den iscenesatte kritiske medarbejder.

Hjemløse Birger og Maria Callas

To skuespillere fra teatergruppen Møllen satte tingene noget på spidsen, da de spillede henholdsvis borger og sagsbehandler. De lavede fire situationer, som typisk kan opstå, når borger og system mødes. Vi mødte den hjemløse Birger, hvis eneste ven var en hund, kvinden, der mente hun var Maria Callas og en noget fortvivlet og forvirret borger. 

”Jeg tror, jeg er lidt på den” – ”jamen vi er her jo for det samme”.

”Jeg er arbejdsløs” – ”jamen, så kan jeg berolige dig: Du er ikke den eneste”.

”Giv mig nu bare nogle penge”. ”Min kæreste slår mig”. ”De lukker gift ud af rørene”.

Diskussion ved bordene - temadag i Haderslev

Mellem de fire skuespil skulle medarbejderne blandt andet diskutere, hvordan de vil gribe situationen an. Hvad er det for en borger, vi har med at gøre? Hvem skal hjælpe - fra region og kommune - og hvem kan være tovholder?

Vi skal flytte os – ikke borgeren

Diskussionen gik: Hvor er de knaster, der hæmmer samarbejdet? Hvordan kan vi fx gøre samarbejdet mellem psykiatri og misbrug bedre – en af de største hæmsko mellem region og kommune.

Hvordan får vi sat borgeren i centrum: Hvordan kan vi hjælpe borgeren på en måde, der passer vedkommende. Ikke så vi definerer hvad det gode liv er, men at vi skaber det liv for borgeren, der er godt for den enkelte.

- Vi tror hele tiden, det er borgeren, der skal flytte sig rundt for os – men det er jo os, der skal flytte os for borgeren, var én af pointerne ved bordene.

Kick off og to temadage mere

Temadagen i går var den første ud af tre i september. De to andre finder sted 23. og 24. september.  

For 14 dage siden lød startskuddet til det kommende samarbejde – læs mere om kick off konference 29. august.

System omkring borgeren

Så mange kan vi være omkring en borger. Men hvem gør hvad? Og trækker vi på samme hammel - på samme tid?


Siden er sidst opdateret 10-9-2013Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring