Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden


Åbent hus med succes

Mellem 350 og 400 besøgende mødte frem i lørdags, da Psykiatrisk Afdeling Odense åbnede dørene og bød borgerne indenfor. Udenfor på p-pladsen blev gæsterne mødt af flag, en pølsevogn og et stort telt, der var sat op i dagens anledning. Indenfor i teltet kunne gæsterne høre fire foredrag i løbet af dagen.

Aabent hus i Odense

Inde på afdelingen var der stande, cafe og musik, og medarbejderne stod klar til at tage en snak om psykiske lidelser som skizofreni, depression og demens. Åbent hus lørdag 5. oktober 2013. Tekst og foto: Hanne Kopp

Der var også mulighed for at prøve en kuglestol eller man kunne krybe op i sengen og mærke, hvordan det føltes at være bæltefikseret. Børnene kunne sidde i cafeen og tegne, mens mor og far gik rundt. Der var kaffe på kanden og kage til tonerne af Bach og Tjajkovskij.

Kuglestol og seng med bælter

To piger spillede klassisk

Cellist Sanna Gillersfors og violinist Mina Fagerlund Hosseini.

Anden gang med åbent hus

Afdelingen i Odense ønsker at komme myter og fordomme til livs og give borgerne muligheden for at se, hvad der foregår inde bag dørene på en psykiatrisk afdeling. Det er dybest set det, der ligger til grund for åbent hus arrangementet.

Det er anden gang, afdelingen holder åbent hus, og planen er, at det skal være en årligt tilbagevendende begivenhed – altid den første lørdag i oktober. Samtidig går de hvert år på gågaden en lørdag i maj, hvor formålet også er at fortælle om psykisk sygdom.

Psykiatrisk Afdeling Odense modtog i januar 2013 Region Syddanmarks Åbenhedspris på 250.000 kr.

En af os og PsykInfo

LÆS MERE:

Foredrag med Henning Jensen: Som at dø

Gæsten: Derfor er jeg kommet i dag

Erfaringskonsulenten: Jeg er stadigvæk Jesper

Se TV2Fyn indslag

teltet på p-plads og åbent hus

Kom indenfor

Medarbejdere stod klar til snak - åbent hus i Odense


Siden er sidst opdateret 18-10-2013Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring