Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden


Åbent hus i Lokalpsykiatri Aabenraa

Der var knapt en stol ledig, da skuespilleren Farshad Kholghi berettede om at være angst, men ikke bange længere. Foredraget var en del af programmet, da Lokalpsykiatri Aabenraa 11. november 2013 åbnede dørene til Opnørgården i centrum af Aabenraa. Her har den ambulante behandlingspsykiatri til huse sammen med blandt andre praktiserende læger og tandlægeklinik.

Farshad Kholgi på podiet

Iransk fødte Farshad Kholghi har boet i Sønderjylland som barn og ung og faldt fint ind i dialekten, da han indledte sit foredrag med et ”mojn”. Blandt de fortællinger og råd han viderebragte fra podiet foran de fyldte stolerækker var, at kunsten er at leve, der hvor du er. Uanset, om du er oppe eller nede. Det vigtige er altid at finde den lille sprække, hvor lyset kan passere. Farshad Kholghi afslørede også, at ”Smil til verden” er det enkle motto, han lever efter.

Patienter og pårørende med til at indrette

Essie Laub Christensen, funktionsleder i Lokalpsykiatri Aabenraa, fortalte om det spændende arbejde med at indrette de to etager, hvor lokalpsykiatrien har til huse. Her har også patient- og pårørendeforeninger haft en rolle at spille. Blandt andet lagde foreningsrepræsentanterne vægt på, at det bedste rum skulle være det, hvor man kommer ind og bliver modtaget.

PsykInfo

Det er ikke længe siden, at det sidste søm er slået i, som oversygeplejerske Kirsten Christensen udtrykte det. Ved det åbne hus kunne hun sammen med administrerende sygehusdirektør Charlotte R. Josefsen konstatere, at ”det er et fantastisk hus, vi har fået”.

Gæsterne

Efter foredraget med Farshad Kholghi benyttede mange af gæsterne sig af muligheden for at få en guidet tur rundt i lokalpsykiatriens lokaler.

I det sønderjyske område er der åbnet lokalpsykiatrier i Tønder og i Aabenraa. Der er planlagt endnu en lokalpsykiatri i Sønderborg.

Læs mere om lokalpsykiatri.


Siden er sidst opdateret 20-11-2013Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring