Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden


Sundhedscenter i Haderslev rykker nærmere

På mødet fredag 28. februar 2014 vedtog Region Syddanmarks psykiatri- og socialudvalg at indstille det ideoplæg, der beskriver det kommende Haderslev Sundhedscenter, til godkendelse i regionsrådet. Udvalget indstiller desuden, at sundhedscentret finansieres med sammenlagt 29,2 millioner kroner fra lokalpsykiatri- og konsolideringsrammen.

Sundhedscentret skal understøtte en sammenhængende indsats overfor den enkelte borger og medvirke til, at der skabes en fælles indgang til sundhedsydelserne, bl.a. jordemoder og vagtlæge.

I forhold til mental sundhed skal sundhedscentret både huse lokalpsykiatri, socialpsykiatri, misbrugsbehandling samt jobcenter.

- Jeg er glad for, at udvalget bakker op om ideen om at samle tilbuddene under samme tag med de fordele, det giver for såvel behandlere som borgere. Vi ønsker at give borgerne et tilbud, der er tæt på og sker netop der, hvor borgeren har sit liv og sin hverdag, siger Thies Mathiasen, (DF), der er formand for regionens psykiatri- og socialudvalg.

I fællesskab med Haderslev Kommune

Sundhedscenteret etableres i samarbejde med Haderslev Kommune og tanken er, at private aktører også skal kunne leje sig ind i centret, der forventes at blive på 4.634 kvadratmeter. Region Syddanmarks andel af sundhedscentret forventes at blive på 2.152 kvadratmeter, hvoraf 1.912 kvadratmeter er tiltænkt lokalpsykiatrien.

Der arbejdes ud fra en placering på Clausensvej 3 og 5 i Haderslev, og det kan ifølge tidsplanen stå klar til indflytning i 2017.

Ideoplægget skal også behandles i regionens Sundhedssamordningsudvalg og forventes behandlet på regionsrådsmødet 28. april 2014.

Læs om kick off møde i Haderslev, hvor medarbejderne startede samarbejdet på tværs.


Siden er sidst opdateret 1-3-2014Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring