Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden


Sammenhæng i lokalpsykiatrien

Repræsentanter fra Odense og Kerteminde Kommunes socialpsykiatri, diætister, fysioterapeuter, apotek og privatpraktiserende psykologer var mødt frem, da Psykiatrien i Region Syddanmark indbød til orienteringsmøde om en kommende Lokalpsykiatri i Odense.

Psykiatrien i Region Syddanmark vil i de kommende år samle flere ambulante regionale funktioner i en ny lokalpsykiatri i Odense, og der er også den mulighed, at huset kan blive adresse for andre sundhedstilbud. Derfor havde regionen indbudt forskellige interessenter til at komme og høre mere om huset og de fremtidige samarbejdsmuligheder.

Interessentmøde i Odense

Mulige samarbejdspartnere i kommende Lokalpsykiatri Odense var inviteret til interessentmøde på Psykiatrisk Afdeling Odense. Tekst og foto: Hanne Kopp

Ledende overlæge Sonja Rasmussen fortalte kort om de forskellige teams og funktioner, der skal samles i huset, og om fordele ved at sidde i samme hus:

- Jeg er da sikker på, at et personligt kendskab og det at sidde i et fælles hus vil skabe et lettere og mere uformelt samarbejde. Som fagperson kan vi nemmere indhente viden og hjælp fra andre kolleger, og det er sværere at sige nej til en kollega, man kender eller sidder lige ved siden af. I sidste ende vil samarbejdet være til gavn for patienten.

Vilje og god ledelse - et hus er ikke nok
Hans Christian Langpap fra Fredericia Kommune fortalte om deres erfaringer med at dele adresse med Region Syddanmarks Lokalpsykiatri i Fredericia. De laver i dag fælles planer for borgeren, holder fælles koordinationsmøder, har fælles sundhedsplan, deler brug af diætist og vil fremover samarbejde omkring ulighed i sundhed og satspuljeprojekter. Men det kræver vilje og god ledelse at få det til at fungere:

- Det er ikke nok at sidde i samme hus. Det kræver vilje fra medarbejderne, og det kræver meget ledelse. Det tager tid at finde ud af, hvordan vi skal flette fingre sammen.

Hans Christian Langpap - Lokalpsykiatri Odense

Fungerer samarbejdet, så kan der både spares tid og penge, og borgeren vil opleve at få en mere sammenhængende behandling, konkluderede Hans Christian Langpap fra Fredericia Kommunes socialpsykiatri.

Sammenhæng sammenhæng sammenhæng
Ole Ryttov, sygeplejefaglig direktør fra Psykiatrien i Region Syddanmark pointerende væsentligheden af samarbejdet på tværs. At det kan være med til at give den nødvendige sammenhæng for patienten. Men også at de forskellige samarbejdspartnere skal lære at arbejde sammen, og at det tager tid. 

Han fortalte i den sammenhæng om projektet i Haderslev, hvor man er ved at forberede et kommende sundhedshus. Byggeriet er end ikke begyndt endnu, men medarbejdere på tværs af kommune og region er allerede i fuld gang med at finde ud af, hvordan de skal samarbejde, når huset en gang bliver en realitet og de flytter sammen.  

Torben Kyed Larsen - Lokalpsykiatri Odense

Anlægschef Torben Kyed Larsen (på billedet) fortalte om det kommende hus. Så meget det nu var muligt at fortælle. For man kender endnu ikke beliggenhed og kan heller ikke vise billeder af, hvordan huset kommer til at se ud. Pt. er byggeprojektet i udbud. Der er fundet fem prækvalificerede ansøgere, der kæmper om projektet. Vinderen vælges i juni måned, og planen er, at huset skal stå færdigt i efteråret 2016.

Læs mere om projektet - se pressemeddelelse.

Interessentmøde om Lokalpsykiatri Odense
De fremmødte havde flere spørgsmål: Er der interesse for at samarbejde med os diætister? Kan regionen leje ud til os? Har I som kommune mistet kontakt til andre dele af kommunen efter at I er flyttet? Hvor mange penge har I sparet pr. borger ved at flytte sammen? osv.


Siden er sidst opdateret 1-4-2014Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring