Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden


Psykiatrien i Region SyddanmarkpilOM OSpilPressepilNyheder fra psykiatrisygehusetpilPsykiatrisygehusets brandberedskab stopper effektivt påsatte brande

Psykiatrisygehusets brandberedskab stopper effektivt påsatte brande

Bragt i nyhedsbrevet Psykiatrisygehusets brandberedskab stopper effektivt påsatte brande den 08-04-2014

Veluddannet personale har forhindret fem indendørs brande i at udvikle sig til fare for patienter og personale. I alle tilfælde blev der handlet hurtigt og effektivt fra personalets side.

Den hurtige indsats har betydet, at alle de opståede brande var under kontrol inden for de første kritiske fem-ti minutter. Og i alle tilfældene var brandene slukkede, når de lokale brandfolk dukkede op. 

Det viser den seneste årsopgørelse over brande opstået i Psykiatrien i Region Syddanmark. Opgørelsen dækker perioden marts ’13 til marts ’14.

I opgørelsens konklusion fremhæves det, at personalets uddannelse i brandteori og praktisk brandbekæmpelse er baggrunden for den succesfulde håndtering.

Fire påsatte brande

I fire ud af fem tilfælde var brandene påsat af indlagte patienter. Den femte brand opstod spontant i en mikrobølgeovn. Dermed er der tale om et fald på en tredjedel i forhold til året før, hvor patienter påsatte brand seks gange.

Det er velkendt for personale i psykiatrien, at patienterne udgør den største risiko for brand på afdelingerne. Denne viden indgår som en naturlig del af den tilpassede undervisning i brandbekæmpelse.

Patienterne bag de påsatte brande har været under tilstrækkelig observation lyder vurderingen i årsrapporten. Vurderingen kommer på baggrund af en gennemgang af årsagerne til hver enkelt påsat brand.

Fokus fremover skal fortsat være at forebygge ildspåsættelse og foruden sikker omgang med elektriske køkkenapparater.


Siden er sidst opdateret 11-4-2014Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring