Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden


Test af virkeligheden i Vejle anno 2017

Mandag 5. maj 2014 gennemførte Team OPP i samarbejde med Psykiatrien i Region Syddanmark den første brugertest af en række afgørende funktioner i den kommende psykiatriske afdeling i Vejle. 30 personer deltog - både medarbejdere fra psykiatrisygehuset og repræsentanter fra Team OPP, som skal bygge den nye afdeling i Vejle.

Brugertesten fandt sted i testhallerne i Syddansk Sundhedsinnovation i Forskerparken i Odense, hvor der forud for testen var bygget fuldskala, 1:1-modeller af blandt andet vagtstue, gangarealer, sengestue og medicinrummet.

Brugertests OPP maj 2014

Medarbejdere tester bl.a. vagtstue, gangarealer, sengestue og medicinrum for at optimere arbejdsflow og patientoplevelse. Om knap tre står den virkelige afdeling i Vejle klar. Tekst og foto: Syddansk Sundhedsinnovation.  

Dermed foregår brugertesten i realistiske omgivelser og giver værdifuld viden om, hvordan hverdagen leves på en psykiatrisk afdeling.

Sådan foregår testen:
Selve brugertesten foregår med en række simulationsforløb med henblik på at optimere arbejdsflow og patientoplevelse. Enkelte af medarbejderne agerer patienter, igen for at sikre en virkelighedsnær og troværdig proces. Der opstår en konstruktiv dialog mellem de private rådgivere og psykiatrisygehusets medarbejdere. Medarbejderne giver de private rådgivere indsigt i hverdagen på en psykiatrisk afdeling. Indblik i hvordan patienterne opfører sig både om dagen og om natten. Og indblik i hvordan indretning og logistik skal være for at sikre så rolig og harmonisk en hverdag som muligt – både for patienter og medarbejdere.

Brugertesten følges op af endnu et forløb, den 19.-20. juni 2014.

Brugertests OPP Vejle - maj 2014

Brugertesten er del af en samlet brugerproces
Brugertesten er del af et samlet brugerinddragelsesforløb. Udover testforløbet i 1:1-modellerne inddrages brugerne i forhold til en række kritiske områder. Sikkerhed – både for patienter og medarbejdere – er det tema, der fylder mest i testforløbene, da det er en så central del af at arbejde og være på en psykiatrisk afdeling. Men også medicinhåndtering i medicinrummet er et af de områder, som man har særligt fokus på, fordi det erfaringsmæssigt er et område, på både en somatisk og en psykiatrisk afdeling, hvor der ofte kan ske fejl og utilsigtede hændelser.

Den nye afdeling i Vejle skal stå færdig i januar 2017.

Se journal - arbejdskatalog - med tegninger af arbejdsprocesser


Siden er sidst opdateret 8-5-2014Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring