Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden

Mød psykiatrien på åben gade

Hvis du er på gågaden i Odense på lørdag 31. maj 2014, så slå et smut forbi Ove Sprogøes Plads. Her står Psykiatrisk Afdeling Odense og Børne- og Ungdomspsykiatri Odense sammen med PIO – PsykInfo Odense og fortæller om arbejdet med psykiatri og om det at have en psykisk sygdom.

Arrangementet er et led i Psykiatrien i Region Syddanmarks indsats for at skabe større åbenhed og dialog for at nedbryde tabuer om psykiatriske lidelser.

- Vi sætter fokus på psykisk sygdom og behandling. For mange er det være psykisk syg belagt med mange fordomme og tabuer – mange ved ikke, hvad det vil sige, fortæller ledende overlæge på Psykiatrisk Afdeling Odense, Sonja Rasmussen.

Mange kommer forbi

Det er 3. år i træk, at Psykiatrisk Afdeling Odense og samarbejdspartnere rykker ud på gågaden.

- Vores erfaring fra tidligere år viser, at folk er glade for at vi står her, og giver udtryk for, at der er brug for mere dialog og åbenhed. Nogle er lidt forsigtige med at stoppe op, andre har selv en psykisk lidelse eller er pårørende til én, der har. Andre igen overvejer at uddanne sig til et job i psykiatrien. Fælles er, at alle kan komme og stille spørgsmål og få svar, fortæller Sonja Rasmussen.

Psyk rykker ud

Psykiatrien rykker ud på åben gade for 3. år i træk. Til venstre ses ledende overlæge Sonja Rasmussen.

Også børne- og ungdomspsykiatri

For første gang er Børne- og Ungdomspsykiatri Odense også repræsenteret.

- Vi har spurgt børne- og ungdomspsykiatrien, om de havde lyst til at være med. Det har vi gjort for at give et mere helstøbt billede af psykiatrien. Vi vil fortælle, hvordan vi samarbejder og fortælle om de overgange, der er mellem børne- og voksenpsykiatrien – hvordan vi tager over for hinanden, så vi sikrer, at vi tager hånd om de unge og at vigtig viden ikke går tabt, fortæller Sonja Rasmussen.

Du kan møde psykiatrien på Ove Sprogøes Plads mellem 10 og 14 lørdag 31. maj.

Du kan få svar på alt omkring psykiatriske lidelser. Der deles bolsjer og informationsmateriale ud og der er mulighed for at prøve en sansestol af i praksis.

Fakta

Arrangementet ”Psykiatrien rykker ud til åbenhed og dialog” er arrangeret af Psykiatrisk Afdeling Odense i samarbejde med PIO PsykInfo Odense. Pio er en åben dør, hvor borgere uden forudgående visitation kan henvende sig anonymt og få rådgivning af medarbejdere med psykiatrisk erfaring. PIO PsykInfo Odense er finansieret af Odense Kommune.

Psykiatrisk Afdeling Odense og Børne- og Ungdomspsykiatri Odense holder til på J.B. Winsløwsvej.

Børne- og Ungdomspsykiatri Odense modtager børn og unge i alderen 0-19 år.

Der er på dagen mulighed for at tale med sygeplejersker, overlæger, sekretærer, og ergoterapeuter.Yderligere oplysninger fås hos:
  • Ledende overlæge Sonja Rasmussen, Psykiatrisk Afdeling Odense, mobil 29649759
  • Oversygeplejerske Lene Granhøj, Børne - og Ungdomspsykiatri Odense, mobil 21377710

Siden er sidst opdateret 28-5-2014Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring