Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden


Vejle sygehusbyggeri i gang

Spaden blev stukket i jorden og et nyt banebrydende samarbejde har taget sin begyndelse: Team OPP og Region Syddanmark har sat gang i det første offentlig-private sygehusbyggeri i Danmark – et byggeri som bliver et af de største OPP projekter herhjemme - og som kommer til at indeholde Psykiatrisk Afdeling Vejle.

Spadestik OPP Vejle

Regionsrådsformand Carl Holst (V) og adm. direktør fra PensionDanmark Torben Møger Pedersen tager første spadestik. Tekst: Hanne Kopp Foto: Hyldager Fotografi

- Det er en historisk dag og en god dag. Vi har været flere år undervejs, og nu står vi endelig her, klar til at tage hul på det første OPP sygehusbyggeri i Danmark. Jeg tror på OPP modellen, og jeg er stolt over, at vi tør gå forrest i Region Syddanmark. Jeg tror også, at vi med dette byggeri vil høste nogle erfaringer og gevinster, som peger fremad mod nye og flere projekter, sagde regionsrådsformand Carl Holst (V) til det officielle første spadestik, 22. august 2014, hvor medarbejdere, samarbejdsrepræsentanter og politikere var mødt op på byggepladsen tæt på Vejle Sygehus.

OPP projektet betyder, at byggeriet kan realiseres flere år tidligere, end hvis Region Syddanmark selv skulle have opført det. Dermed får patienter, pårørende og medarbejdere hurtigt glæde af de nye rammer.

Spadestik OPP

Nye rammer af høj kvalitet

Byggeriet skal etableres af et konsortium bestående af PensionDanmark, PKA, Sampension, entreprenørkoncernen MT Højgaard og driftsoperatøren DEAS. De tre pensionsselskaber leverer finansieringen af den nye psykiatriske afdeling i Vejle. MT Højgaard skal stå for opførelse og driften af byggeriet i 25 år sammen med DEAS.

- Det er på mange måder en god dag. PensionDanmarks medlemmer får gode afkast, og patienter og personale har udsigt til at få nye rammer af høj kvalitet. Vi håber samtidig, at projektet kan være med til, at OPP modellen for alvor kan slå rødder herhjemme, sagde adm. direktør Torben Møger Pedersen fra PensionDanmark, da han og regionsrådsformanden havde taget det første fælles spadestik.

Pt. er man i gang med at gøre den 40.000 kvadratmeter store grund klar: Der skal blandt andet fyldes 100.000 kubikmeter sand på og laves dræn. Selve byggearbejdet går i gang til vinter.

Spadestik OPP Vejle - view

Fakta
Den nye psykiatriske afdeling bygges sammen med Vejle Sygehus via en 200 meter lang gangbro og har en samlet byggesum på 430 mio. kr. Areal: 17.000 m2 fordelt på to etager. Afdelingen rummer psykiatrisk skadestue, børne- og ungeafdeling samt ca. 100 psykiatriske sengepladser.
Konsortium – Team OPP: PKA, PensionDanmark, Sampension (investorer), MT Højgaard (opførelse) og DEAS (drift og vedligehold). Arkitekt: Arkitema. Rådgivende ingeniør: MOE A/S. Bestiller: Region Syddanmark.
Forventet klar: Senest januar 2017.

MT Højgaard skal stå for opførelse, og DEAS for drift og vedligehold i 25 år.

PKA, PensionDanmark, Sampension, MT Højgaard og DEAS indledte i 2012 et samarbejde om at bygge, vedligeholde og finansiere danske OPP-projekter over de kommende år for op mod 5 mia. kr. Fokus er på bygningsrelaterede OPP-projekter i kommunerne, regionerne og staten, og projekterne skal have en anlægssum på mindst 50 mio. kr. Vejles nye psykiatriske afdeling bliver parternes første projekt sammen.

Spadestik Vejle - i teltet


Siden er sidst opdateret 22-8-2014Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring