Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden


CoLab i gang

CoLab recovery skal styrke den rehabiliterende indsats i både psykiatrien og det sociale område, og det er det første testmiljø, der etableres. De nye teknologier skal udvikles og testes i tæt samarbejde med virksomheder, medarbejdere, pastienter og pårørende på tværs af sektorer.

CoLab indvielse

Sent om eftermiddagen den 17. december 2014 blev initiativet skudt i gang i form af en officiel indvielse i Forskerparken i Odense, hvor det samlede initiativ CoLab Denmark blev introduceret.

- CoLab Denmark er stedet, hvor vi skal udvikle det bedste fra virksomhederne og det bedste fra det offentlige og skabe gode innovative velfærdsløsninger. På den måde kan vi højne kvaliteten i behandlingen af vores patienter og borgere, skabe mere tilfredse medarbejdere og patienter, ja, blive mere effektive og skabe flere arbejdspladser og vækst, sagde Carl Holst (V), regionsrådsformand i Region Syddanmark.

Initiativet foregår i tæt samarbejde med de enheder, der i forvejen arbejder med udviklingstiltag, så som telepsykiatrisk Center i Odense, og PsykInfo, der kan formidle kontakten til psykiatriens patienter og pårørende.

 Det bedst mulige liv

Det første udviklings- og testlaboratorie, der er gået i luften, er inden for psykiatri- og socialområdet. CoLab Recovery & Rehab, hedder det, og består af et hverdagstestpanel af rigtige patienter og pårørende, som skal sparre med virksomhederne om at udvikle fremtidens løsninger inden for netop dette område.

- CoLab Recovery & Rehab åbner op for helt nye muligheder inden for social- og psykiatriområdet i og med, at vi får forretningssiden – altså virksomhederne – med. Det kan åbne op for helt nye og innovative løsninger som svar på nogle af de udfordringer, vi har i dagligdagen, sagde Jacob Stengaard Madsen.

Læs mere om projektet:

www.colab-rr.dk, hvor du kan finde mere om psykiatriens hverdagstestere.

Læs mere om CoLab i medarbejderbladet PS!, der udkommer 18. december 2014.

Læs pressemeddelelse, som blev sendt ud i forbindelse med indvielsen

 


Siden er sidst opdateret 18-12-2014Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring