Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden


Åbent hus i Aabenraa

Medarbejdere, familiemedlemmer, borgere og presse inviteres til at komme på besøg og se sygehuset i Aabenraa indefra, søndag 18. januar 2015, hvor alle klinikker og afsnit deltager med aktiviteter og udstillinger. Derudover deltager også eksterne samarbejdspartnere med stande, og der er aktiviteter for både store og små i hele huset.

Banner - åbent hus

Tekst: Hanne Kopp. Grafik: P19.

Oplev bl.a. fællesområder med stande, rundvisninger, korkoncert, psykiatriseng og sansestol, hospitalsklovne, hospitalsudstyr, ambulance og helikopter, blodtryksmåling og meget andet...

Vi håber på stor opbakning - ikke mindst fra besøgende medarbejdere og deres familier.

 Åbent Hus på sygehuset i Aabenraa, Kresten Philipsens Vej 15 foregår den 18.januar 2015 fra 11.00-15.00.

Se programmet

Det er i anledning af afslutningen på Fase 1-byggeriet i Aabenraa, at Sygehus Sønderjylland og Psykiatrien i Region Syddanmark holder både officiel indvielse og åbent hus i uge 3.

Læs mere om indvielsen 12. januar 2015.


Fakta
Psykiatrisygehusets byggeri i Aabenraa er i to faser: Første fase omfatter et børne- og ungdomspsykiatrisk ambulatorium i forlængelse af det somatiske familiehus. Ambulatoriet er integreret med det somatiske familiehus, hvilket øger mulighederne for samarbejde på tværs samt fokus på både fysiske og psykiske symptomer. Derudover bliver der plads til dagfunktion og skole.

Anden etape omfatter opførelse af alle øvrige psykiatriske døgnfunktioner og et gerontopsykiatrisk ambulatorium i nær sammenhæng med det somatiske sygehus. Byggeriet står færdigt i løbet af 2015. Psykiatrien åbner for børn og unge nu og fra efteråret 2015 også for voksne

Det samlede areal bliver på 20.000 kvadratmeter, og der er øremærket 500 mio. kr. til byggeriet.

Fase 2 kommer til at huse 92 almenpsykiatriske senge, hvoraf 16 er gerontopsykiatriske sengepladser, 19 senge til unge, et gerontopsykiatrisk ambulatorium.

Det øvrige byggeri på det nye akutsygehus i Aabenraa foregår også i to faser. Fase 1 indvies 12. januar 2015. Prisen for Fase 1 var planlagt til omkring 580 mio. kr., og det tilbyggede areal er på ca. 22.000 kvadratmeter.

I fase 1 er der bygget:
Familiehus med samlet behandling og pleje af gravide, fødende, gynækologiske patienter og børn og unge fra neonatale til 18 år
Akutmodtagelse
Hjertemedicinske afsnit
Modtagekøkken og restaurant
Varemodtagelse
Sterilcentral
Hovedindgang

Fase 2 er planlagt til at koste ca. 700 mio. kr. og rumme ca. 30.000 kvadratmeter – heraf ca. 21.000 kvadratmeter nybyggeri. Fase 2 planlægges at stå færdig i 2020.  


Siden er sidst opdateret 15-1-2015Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring