Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden


Psykiatrien i Region SyddanmarkpilOM OSpilPressepilNyheder fra psykiatrisygehusetpilSocial- og sundhedsassistenter på skolebænken

Social- og sundhedsassistenter på skolebænken

Psykiatrisygehuset har sammensat et nyt efteruddannelsesforløb for social- og sundhedsassistenter i Psykiatrien i Region Syddanmark, og i går, mandag 19. januar 2015, startede det allerførste hold op.

SOSU på efteruddannelse

25 social- og sundhedsassistenter var mødt op i Teglgårdsparken i Middelfart for at lade sig inspirere og tanke op med ny viden. Tekst og foto: Hanne Kopp

Det er første gang, at en dansk region har lavet et fem måneders efteruddannelsesforløb for social- og sundhedsassistenter.

- Vi er den første region i Danmark, og vi håber på at blive en stor succes! Alle faggrupper skal tilbydes videreuddannelse. Det har vi nogle helt klare mål for i regionen, og her har vi haltet lidt bagud i forhold til kompetenceudvikling og efteruddannelse af netop social- og sundhedsassistenterne - en faggruppe, der er kendetegnet ved at yde en væsentlig indsats og ved at have en vigtig kontakt til vore patienter i det daglige, siger sygeplejedaglig direktør Ole Ryttov.

OleRyttovtaler

Interessen for efteruddannelsen har været stor, og det første hold er fuldt booket. Planen er, at der fra 2016 skal holdes to efteruddannelsesforløb om året.

Mangeårig viden tilført ny teori
25 social- og sundhedsassistenter fra de regionale afdelinger i Vejle, Kolding, Esbjerg, Augustenborg, Haderslev, Odense og Middelfart var mødt op i Teglgårdsparken i Middelfart for at lade sig inspirere og tanke op med ny viden.

De har forladt deres daglige arbejde en stund for at få mere teoretisk viden om døgn- og lokalpsykiatrikoncepter, psykopatologi, ICD-10 kriterier, målbilleder, patient- og pårørendeinddragelse, forebyggelse af tvang og meget mere.

Mange af kursisterne har mere end 20 års erfaring indenfor psykiatri, hjemmepleje og socialpsykiatri. Den viden og erfaring skal nu tilføres noget mere teori – en ballast, der kan bestyrke deres kompetencer og daglige praktiske arbejde i samarbejdet med de øvrige faggrupper, patienter, pårørende og andre samarbejdspartnere på arbejdspladsen.

Læs interview med deltagerne

Fakta

Den nye efteruddannelse for social- og sundhedsassistenter er et selvstændigt forløb med både teoretisk og klinisk praktik.

Forløbet skal blandt andet styrke og videreudvikle medarbejderens kompetencer til at yde omsorg, observere, reflektere og videregive relevante informationer med udgangspunkt i patientens og pårørendes ønsker og behov.

Efteruddannelsen er et 5 måneders forløb, som afsluttes med en skriftlig opgave sidst i juni måned. Uddannelsen er fordelt på 24 dages teoretisk undervisning og 11 ugers klinik.


Siden er sidst opdateret 21-1-2015Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring