Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden


Sjov og samvær med Safeward

En masse medarbejdere, der skulle rystes sammen, et nyt udeområde til de psykiatriske patienter med multibane og sansehave og ti interventioner fra den engelske safewards model var opskriften på en god dag for medarbejderne på Psykiatrisk Afdeling Middelfart.


Det var en dag, hvor medarbejdere på kryds og tværs af afdelinger og faggrupper kom ud i små hold og skulle afprøve de nye redskaber på multibanen. Hvert redskab fungerede som en post, hvor en af de ti safeward interventioner var i fokus.


Safewards i Middelfart

Psykiatrisk Afdeling Middelfart lærer om metoderne fra Safewards. Tekst: Maria Brus Pedersen. Fotos: Psykiatrisk Afdeling Middelfart

Ved post 6 var der sat en op airwalker og fokus var på safeward interventionen ”milde ord”. Susanne Kok og Lotte Dandanell, som stod for posten, skiftedes til at være med gruppen og prøve redskaberne af. Hvad gruppen ikke vidste, var at Susanne og Lotte med vilje skulle spille negative og usamarbejdsvillige. En fra gruppen blev så hevet til side og fik til opgave at støtte lidt op om og inkludere den negative medarbejder.
 Safewards i Middelfart

Lotte Dandanell forklarer:

- Folk har taget rigtig godt imod øvelsen. De er overraskede over, hvor meget Susannes og min negativitet påvirkede hele gruppen. Her var det vigtigt, at en af medarbejderne aktivt arbejdede på at inkludere os i stedet for at lade vores negativitet påvirke dem, siger hun.


Safewards i Middelfart

På afdelingerne kan personalet ofte møde en patient, der har en negativ dag, og her er det vigtigt ikke at lade sig smitte af negativiteten. Derimod skal medarbejderne forsøge at aktivere og inkludere patienten med milde ord, og i sidste ende skærme dem lidt fra omgivelserne, hvis de slet ikke vil samarbejde.
Det var det, øvelsen skulle vise.
 Safewards i Middelfart

Ved post 9 er der en høj mur og seks tunge bolde, som kan kastes op ad muren på forskellige måder og dermed træne hele kroppen. Her er det Safeward interventionen ”at hjælpe hinanden” der er i brug. Holdet skal øve sig i at kommunikere deres ønsker og behov for hjælp for sammen at løse opgaven med at lave øvelserne med de tunge bolde ti gange.
 

Interventioner i Safewards modelen er et evidensbaseret system fra England, som skal forebygge konflikter og dermed tvang på afdelingerne. Mange af interventionerne som milde ord og at hjælpe hinanden gør medarbejderne allerede, men med implementeringen af safewards interventionerne bliver det sat i system og der kommer mere fokus på det. 
 

Hvis du vil vide mere om Safewards modelen læs den danske oversættelse her

Læs mere om Safewards

Safewards i Middelfart

Safewards i Middelfart


Siden er sidst opdateret 3-11-2015Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring