Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden


Psykiatrien i Region SyddanmarkpilOM OSpilPressepilNyheder fra psykiatrisygehusetpilPernille Kempel Ellegaard er Årets forskertalent

Pernille Kempel Ellegaard er Årets forskertalent

Sygeplejerske og ph.d-studerende Pernille Kempel Ellegaard har fået prisen som ’Årets forskertalent 2015’ ved Psykiatrien i Region Syddanmark. Prisen gives til en juniorforsker, der både har udvist et særligt forskertalent og samtidig er dygtig til at formidle og promovere den psykiatriske forskning.

Kan et almindeligt håndkøbspræparat med slimløsende virkning hjælpe mennesker, der lider af depression? Det den meget korte version af den forskning, som sygeplejerske og ph.d-studerende Pernille Kempel Ellegaard arbejder med for øjeblikket. Og hendes arbejde er så imponerende, at hun nu har fået prisen som ’Årets forskertalent 2015’ i Psykiatrien i Region Syddanmark.

Prisen, der uddeles for første gang i år, blev overrakt til Pernille Kempel Ellegaard i forbindelse med Psykiatriens Forskningsdag den 26. november. I begrundelsen for valget af Pernille Kempel Ellegaard, står der blandt andet:

Pernille Kempel Ellegaard danner skole, idet hun både har bevaret et solidt klinisk engagement, men også udforsker helt nye veje inden for den farmakologiske behandling. Hun har desuden en sublim formidlingsevne i forhold til såvel patienter som fagkolleger. Pernille Kempel Ellegaard har formået at skabe nye veje til at formidle sin forskning. Udover at udarbejde skriftlig information til projektet, har hun også filmet og redigeret sine egne videoer om projektet for at nå ud til flere potentielle forsøgspersoner. Ligeledes har hun udfærdiget en video til sundhedspersonalet, for på den måde at informere flere om projektet.

- Jeg er virkelig beæret og ydmyg over at have modtaget prisen som ’Årets forskertalent’. Det havde jeg slet ikke regnet med. Der bliver lavet rigtig meget god forskning, og det er dejligt, at der bliver sat pris på det arbejder, vi laver – også selv om det udspringer fra vandkants-Danmark. Jeg brænder virkelig for forskning i psykiatrien og håber, at forskningen kan være med til at forbedre behandlingen for vores patienter, siger Pernille Kempel Ellegaard.

Hun får overrakt prisen som årets forskertalent 2015

Formand for Strategiråd for psykiatrisk forskning, Anders Meinert Pedersen, overrækker prisen til Pernille Kempel Ellegaard. Foto: Jonas Ahlstrøm

Pernille Kempel Ellegaard er 29 år, bor i Esbjerg og er tilknyttet Institut for Regional Sundhedsforskning ved SDU og forskningsenheden ved Psykiatrisk Afdeling Esbjerg, hvor hun arbejder med sin ph.d-afhandling og projektet ’NACOS – effekten af N-acetylcystein på de depressive symptomer hos mennesker der lider af bipolar lidelse’. I projektet tilbydes patienter med depression tabletter med stoffet N-acetylcystein – i daglig tale NAC – som supplement til den øvrige behandling.  Forventningen er, at det vil have positiv effekt på patienternes humør og depressions-symptomer. NAC er kendt for at have meget få bivirkninger og findes blandt andet i håndkøbsmedicin med slimløsende effekt.

- Hvis det viser sig, at NAC har en positiv effekt, betyder det, at vi kan hjælpe patienter med en bipolar lidelse med en alternativ behandling og en ny type medicin, der har færre bivirkninger end den nuværende, forklarer Pernille Kempel Ellegaard.

Det er Psykiatriens Forskningsfond, der uddeler prisen, og med titlen som ’Årets forskertalent’ følger en check på 10.000 kroner.

Læs mere om Pernille Kempel Ellegaards forskning her

Læs mere om forskning i Psykiatrien i Region Syddanmark her
 


Siden er sidst opdateret 27-11-2015Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring