Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden


Nyt OUH går fra papir til virkelighed

Regionsrådet har godkendt bevilling til to delprojekter, der officielt starter byggeriet af Nyt OUH. De to delprojekter skal være med til at forberede letbanens passage gennem det nye universitetshospital og byggemodne grunden til hele sygehusbyggeriet.

Den 28. april tages første spadestik til Nyt OUH, og derefter går selve anlæggelsen af Nyt OUH i gang.

Psykiatri og Nyt OUH
Når fremtidens OUH står færdigt i 2022 vil der ikke kun være behandling af fysiske sygdomme. Omkring 25.000 kvadratmeter – ca. en tiende del af det store areal syd for SDU - vil bestå af et psykiatribyggeri med voksenpsykiatri og børne- og ungdomspsykiatri.

For at byggeriet skal kunne stå færdigt i 2022 sammen med resten af Nyt OUH, besluttede regionsrådet i Region Syddanmark i forbindelse med budget 2015, at en del af psykiatribyggeriet skal bygges som et offentligt-privat partnerskab (OPP), og at det bliver voksenpsykiatrien, der kan afgrænses fra resten af projektet og dermed udbydes som OPP.

Voksenpsykiatrien og døgnfunktionerne ligger i forvejen lidt adskilt fra resten af Nyt OUH- projektet. Derfor er det blevet vurderet som bedst egnet som OPP projekt.

Den øvrige psykiatridel af Nyt OUH-projektet – børne- og ungdomspsykiatrien samt fællesarealer – projekteres og bygges som planlagt.

Letbanen skal forberedes først

Det er særligt etableringen af letbanens tracé (sporføring og længdeprofil), der har gjort fremrykningen nødvendig, da arealet skal stå klar til overtagelse af Odense Letbane i oktober 2017.

- Letbanen skal føres ned gennem hospitalet. Det skærer byggefeltet for Nyt OUH op i to dele. Derfor er det vigtigt for os og for letbanen, at letbanens håndværkere kan komme til deres byggeplads, uden at det forstyrrer de håndværkere, som skal bygge Nyt OUH. Det er et meget kompleks koordineringsarbejde, men heldigvis har vi et rigtigt godt samarbejde med Odense Letbane, siger Karsten Uno Petersen (S), der er formand for regionens innovationsudvalg.

Mere end 200.000 tons jord skal flyttes

De to delprojekter markerer således startskuddet til etableringen af Region Syddanmarks nye store universitetshospital og voksenpsykiatri, Nyt OUH.

Delprojekt 1 omfatter forberedelsen af det tracé, letbane skal køre i, og det projekt kommer primært til at foregå i det område, hvor letbanen kommer til at køre.

Delprojekt 2 omfatter byggemodningen af hele det areal, hvor Nyt OUH skal bygges. I det byggeforberedende arbejde bliver det nødvendigt at flytte mere end 200.000 tons jord og der skal etableres tunneler og anlægges veje.

I forbindelse med delprojekt 2 etableres også projektkontor og besøgscenter, der giver gode muligheder for at vise projektet frem.

Første spadestik og kommende udbud

Med beslutningen om bevillingen ligger datoen for første spadestik også fast. Det bliver torsdag den 28. april 2016. Straks derefter går delprojekt 1 i gang, mens delprojekt 2 begynder i september 2016. Udbudsmaterialet til delprojekt 1 forventes at være klar i slutningen af februar 2016.


Siden er sidst opdateret 1-2-2016Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring