Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden


Ingen Danish Design Award til psykiatrisengen

Region Hovedstaden og Region Syddanmarks nye psykiatriseng, der blev taget i brug i efteråret 2015, var nomineret til en Danish Design Award i to kategorier, men regionerne og sengeproducenten gik desværre tomhændet hjem i går aftes, den 7. april 2016, fra prisoverrækkelsen.

Under præsentationen af sengen havde juryen sagt følgende om sengen: RESILIENCE er en markant anderledes seng end de øvrige på markedet. Den er et fremragende eksempel på, hvordan brugerinddragelse og designtænkning kan bidrage til at opfylde essentielle behov hos psykiatriske patienter på en værdig måde. En gruppe, som ofte er uden en stemme. Produktet har et elegant, men funktionelt design – det er gennemtænkt, innovativt og effektivt, ikke blot for patienten, men også for personalet. Designet er hjemligt, imødekommende og funktionelt. RESILIENCE kan blive fremtidens standard for hospitalssenge til denne brugergruppe.

Danish Design Award

I Better work kategorien var sengen nomineret sammen med Tripl, Ergonomisk døgnrytmelys, Yellowone Handsafe (vinder) og Isiris.

I Feel good kategorien var sengen nomineret sammen med Easy Baking and cooking, B&O A9 og H.O.W – Hands on woven (vinder)

Se mere på www.danishdesignaward.com

Regionerne og Agitek ønsker vinderne stort tillykke med priserne.


Fakta

Den ny psykiatriseng er skabt for at sikre en bedre oplevelse for patienterne samt bedre arbejdsgange for medarbejderne. Den er blevet til gennem et samarbejde mellem patienter og pårørende, medarbejdere, regioner og virksomheder, og resultatet er et mere indbydende, funktionelt og hjemligt design samt en øget oplevelse af tryghed og sikkerhed.

Danish Design Award er en designpris, der er internationalt anerkendt. Den blev bedømt i 11 kategorier fordelt på tre grupper – Business, Individual og Society. Bag prisen står Design Denmark og Dansk Design Center.

Psykiatrisengen var nomineret til Danish Design Award i to kategorier: ”Better work” – en designpris for løsninger, der har en positiv effekt på vores arbejdsliv. Og ”Feel good” – en designpris for løsninger, der taler til menneskers følelser og sanser og simpelthen giver en sublim oplevelse!

Vinderne blev kåret den 7. april i Industriens Hus. 

Ny psykiatriseng

Den nye seng til psykiatrien har Region Hovedstaden og Region Syddanmark udviklet i samarbejde med Agitek Aps.

De to regioner har haft industrielle designere knyttet til opgaven gennem forløbet, og Syddansk Sundhedsinnovation i Odense har sammen med Region Hovedstadens designer stået for feltarbejde, tests og rådgivning i forhold til sengens design og funktionalitet.

I gennem designprocessen er ideer og viden blevet delt mellem virksomheder, regioner, patienter, pårørende og sundhedsfagligt personale. Sengen er løbende blevet testet og afprøvet af brugerne, netop for at skabe den mest optimale seng, som sikrer en bedre oplevelse for patienterne og et bedre arbejdsflow for personalet.

Sengen findes i dag på Psykiatrisk Afdeling Esbjerg og Psykiatrisk Afdeling Aabenraa Der er pt. leveret i alt 100 senge, og der skal samlet set leveres omkring 250 senge til Psykiatrien i Region Syddanmark inden udgangen af 2016.

I Region Hovedstaden skal der i år leveres 149 senge, og ønsket er, over en årrække, at udskifte alle senge i psykiatrien, samt forsyne nye byggerier med nye senge.


Siden er sidst opdateret 8-4-2016Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring