Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden


Børne- og Ungdomspsykiatri deler viden

De børne- og ungdomspsykiatriske afdelinger i Region Syddanmark har lavet en arbejdsgruppe, hvor de mødes og udveksler viden på tværs.
Første gang var i Aabenraa, hvor de så de nye omgivelser, og hvor de blandt andet talte om rammer, forebyggelse af tvang og forskellige typer patienter.

BUP arbejdsgruppe

Arbejdsgruppen på besøg i Aabenraa. Fra venstre: Pædagog Ronnie Sydbøge, Esbjerg.
Kvalitetskoordinator Elisabeth Ellendersen, Aabenraa. Pædagog Jim Scherning, Odense. Funktionsleder Hanne Bitsch-Larsen, Esbjerg. SSA Lone Christensen Aabenraa og kvalitetskoordinator Jimmy Caspersen Odense. Tekst: Hanne Kopp

 

Tvang på dagsordenen
I Aabenraa fik holdet besøg af en patient med spiseforstyrrelse, som for talte om det at få sonde med tvang – og hvor ambivalent et forhold hun har til dette, da det på den ene side er det, der hjælper og samtidig også kan være det, der fastholder hende i sygdommen.

- Det giver fantastisk meget at få et blik ind i en patients liv. Det er ikke fordi, vi får en nem løsning, for det, der virker på den ene patient, og på et givent tidspunkt, det er ikke sikkert, at netop det virker på en anden patient – men vi får nogle ideer og flere tangenter at spille på, fortæller kvalitets- og udviklingskoordinator Jimmy Caspersen, Børne- og Ungdomspsykiatri Odense, som deltager i arbejdsgruppen.

Spørger hinanden om hjælp
Afdelingen i Odense havde også taget en case med: En patient, som jævnligt er indlagt på afdelingen. Hun har været indlagt 60 gange og ofte blevet tvangsfikseret – hun og en anden patient står for hele 90 procent af tvangen på afdelingen.

-Vi føler næsten, at vi har prøvet alt, men alligevel tog vi sagen med og spurgte de andre: Hvad skal vi gøre? Vi fik en hel række af ideer, og den liste af forslag vil vi nu gå hjem og kvalificere og prøve af, siger Jimmy Caspersen.

Jimmy Caspersen fortæller, at det er rart at mødes i et forum, hvor man står med de samme problemstillinger og udfordringer. Det er både hensigtsmæssigt og givende at indgå et formalisteret arbejdsfællesskab.

-Det kræver, at vi smider noget af vores stolthed – at vi er åbne og tør spørge om hjælp. Og også at vi tør grine af os selv og hinanden. På den måde når vi allerlængst.

Arbejdsgruppen består af 8 medarbejdere, fordelt på flere faggrupper og funktioner.
Næste gang mødes gruppen i Odense til september.


Siden er sidst opdateret 4-7-2016Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring