Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden


Psykiatrien i Region SyddanmarkpilOM OSpilPressepilNyheder fra psykiatrisygehusetpilPsykiatrien får professor i spiseforstyrrelser

Psykiatrien får professor i spiseforstyrrelser

René Klinkby Støving, specialeansvarlige overlæge, Ph.d. er tiltrådt som professor ved Center for Spiseforstyrrelser ved Psykiatrien i Region Syddanmark og Syddansk Universitet.

 

René Klinkby Støving har mere end 20 års erfaring i behandling af patienter med spiseforstyrrelser, og har været med i udviklingen af det tværfaglige center på afdelingen i Odense. Som det eneste sted i landet har man her etableret et specialiseret somatisk afsnit udelukkende til at varetage behandlingen af patienter med anoreksi, når de er i en livstruende fase af sygdommen.

 

C:\Users\muv7si\Desktop\René_Klinkby_Støving.png

 

René Klinkby Støving har etableret en forskergruppe, der har haft international gennemslagskraft i udforskningen af både fysiske og psykiske skadevirkninger af sult og fejlernæring. Forskergruppen har bl.a. publiceret resultaterne af et mangeårigt projekt, der viser, at den høje dødelighed ved anoreksi falder markant, når behandlingen centraliseres og specialiseres.

 

For nylig modtog René Klinkby Støving 1,8 millioner kroner af Jascha fonden til at forbedre livskvaliteten for patienter med anoreksi under behandling. Behandlingen i centeret foretages i et tværfagligt tæt og koordineret samarbejde mellem psykiatrien og somatikken. René Klinkby Støving har desuden deltaget i udarbejdelsen af flere nationale retningslinjer for både behandlingen og for den sociale rehabilitering af patientgruppen.

 

Spiseforstyrrelser udgør et kontinuum, der strækker sig fra risikoadfærd til egentlige psykiatriske sygdomme, som det er yderst vanskeligt at behandle. Anoreksi har den højeste dødelighed af alle psykiske sygdomme, og det er mindre end halvdelen af patienterne, der bliver helt raske. Der findes i dag ingen effektiv helbredende behandling. Der har ikke været egentlig gennembrud i forskningen, siden anoreksi blev beskrevet første gang for knap 150 år siden. Årsagen til sygdommen er stadig ukendt. Formentlig er der ikke kun én, men flere årsager.

 

René Klinkby Støvings vision med professoratet er igennem et styrket tværfagligt forskningssamarbejde nationalt og internationalt og igennem en forstærket inddragelse af både patienter og pårørende at udvikle, afprøve og indføre bedre behandlinger, som både kan sikre overlevelsen og forbedre livskvaliteten for denne patientgruppe.

 

Yderligere oplysninger

• René Klinkby Støving, specialeansvarlige overlæge, PhD, professor ved Center for Spiseforstyrrelser ved Psykiatrien i Region Syddanmark og Syddansk Universitet, tlf. 40 88 44 86
 


Siden er sidst opdateret 12-7-2016Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring