Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden


Psykiatrien i Region SyddanmarkpilOM OSpilPressepilNyheder fra psykiatrisygehusetpilFrivillige skal hjælpe til i psykiatrien i Odense

Frivillige skal hjælpe til i psykiatrien i Odense

Som den første psykiatriske sengeafdeling i Danmark inviterer Psykiatrisk afdeling Odense nu frivillige indenfor. Derfor har de indledt et samarbejde med Røde Kors i Odense, som holder orienteringsmøde for mulige frivillige den 5. oktober

Højtlæsning, spillemakker, følgesvend på gåturen eller slet og ret en besøgsven og et lyttende øre. Det er nogle af de ting, som Erik Jensen, der er oversygeplejerske på Psykiatrisk Afdeling Odense, forestiller sig, at frivillige vil kunne hjælpe med i fremtiden.

Afdelingen har netop – inspireret af regionens frivillighedsstrategi – som den første psykiatriske sengeafdeling i Danmark indgået en aftale med Dansk Røde Kors i Odense om at bruge frivillige.

- Vi glæder os meget til at komme i gang med projektet. Vi tror på, at det vil kunne give en stor værdi for de patienter, der er indlagt hos os.

Siger oversygeplejersken. Han tror på, at de frivillige vil kunne bidrage med noget, som afdelingen ikke har i forvejen og selvfølgelig uden at tage nogens arbejde:

-  Det er helt centralt, at de frivillige laver noget, der ikke tager jobbet fra lønnet personale. Men at de derimod er med til at give noget ekstra til patienterne. Ligesom det kan have en særlig værdi for patienterne, at der ud over det professionelle personale også er frivillige mennesker uden for systemet, der er der for dem.

Informationsaften 
Gerda Madsen, der er formand for bestyrelsen i Dansk Røde Kors Odense, er også meget begejstret for projektet:
- Psykisk syge er jo en vigtig målgruppe, der alt for ofte står alene med deres problemer. Og her kan vi se, at der er et stort behov. Også i kraft af at der er mange, der bliver indlagt langt fra hjemmet og i lange perioder.

Hun håber, at der kommer rigtigt mange til det informationsmøde de holder den 5. oktober. Her kan man blive meget klogere på, hvad man som frivillig kan bidrage med i psykiatrien. Blandt andet holder en afdelingssygeplejerske fra Psykiatrisk Afdeling Odense et oplæg om, hvad det er for nogle særlige behov, de psykisk syge ofte har. Og Gerda Madsen er fortrøstningsfuld, for der er allerede 17 interesserede, der har meldt sig til.

- Alle interesserede er velkomne. Der er ingen krav om at melde sig til ordningen, bare fordi man deltager i mødet, ligesom man også sagtens kan få tid til at gå hjem og tænke over det, inden man siger ja til noget.


 


Siden er sidst opdateret 4-10-2016



Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring