Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden


Inspiration til beroligende metoder

Psykiatrisygehuset har fået udviklet en inspirationsbog til beroligende metoder.


Den kan bruges til forskellige sansestimulerende aktiviteter sammen med patienterne, og tanken er, at den kan give ideer til aktiviteter, der kan aflede, aktivere og berolige.


Den er formet som en lille bog med flerfarvede sider – opdelt i flere kategorier - og med tegninger/piktogrammer af hver intervention. På bagsiden af kortet er beskrevet, hvordan interventionen måske kan hjælpe.

 

Beroligende metoder - piktogrambog


Bog med piktogrammer er på vej ud til alle afsnit. Formålet med bogen er at give ideer til aktiviteter, der kan aflede, aktivere og berolige. Tekst og foto: Hanne Kopp

 


Blandt forslagene er varmt fodbad, spise chili, ansigtsmaske, musik, taletid, male/tegne, fællesspisning, løbetur – og mange andre.

 

Beroligende metoder - piktogrambog

 

Plads til nye ideer
Hvis der er kort, der ikke er relevant på afsnittet, kan de tages ud. Der er blanke kort, hvor andre ideer til beroligende aktiviteter kan beskrives.


I er også velkomne til at skrive ind, hvis I har ideer til nye kort med beroligende metoder – ideer, som I mener kunne være relevante for andre også  – så vil der blive lavet flere kort, som kan sættes ind i bogen.


Skriv til konsulent Anne-Mette Nørregaard, anne-mette.norregaard@rsyd.dk


Kommer torsdag 16. juni
Bøgerne kommer ud til alle afsnit i løbet af dagen i dag, torsdag 16. juni 2016. Afdelingsledelserne får bøgerne overdraget til ledermøde denne dag.


Bogen kan med fordel ligge i den kasse med beroligende metoder, som afdelingerne fik i efteråret – så ved alle, hvor den er.


Inspirationsbogen er udviklet af Psykiatrien i Region Syddanmark og finansieret af Kompetenceudviklingsplanen.

 

Beroligende metoder - piktogrambog

 

Fakta
Beroligende metoder er en af Safewards 10 interventioner.


Beroligende metoder kan bruges, når et menneske, der er indlagt på en psykiatrisk afdeling, føler angst, uro, vrede, kedsomhed, vil udøve selvskade eller har behov for kropslig tryghed.


Du kan læse mere om beroligende metoder på Safewards hjemmeside – www.safewards.net

 

Beroligende metoder - piktogrambog

 


Siden er sidst opdateret 12-10-2016Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring