Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden


Med psykiatrien som livsværk

Speciallægekonsulent ved Psykiatrien i Region Syddanmark, Povl Munk-Jørgensen, har fået tildelt hæderstitlen adjungeret professor i psykiatri ved SDU, det blev onsdag fejret ved et tiltrædelsesseminar på Psykiatrisk Afdeling Odense.
 

Gennem 25 år som psykiatrisk forskningschef i henholdsvis Aarhus og Aalborg har professor Povl Munk-Jørgensen haft en livslang kærlighed til den videnskabelige side af psykiatrien. Og det er den begejstring for forskningen, han nu som adjungeret professor ved SDU og som speciallægekonsulent i psykiatrisygehuset skal give videre til især unge talenter. Hans fokus vil særligt ligge på rekruttering og på at vejlede og fungere som mentor for unge læger og medicinstuderende og indgyde dem mod og lyst til at forske:


- Vi ved jo, at den forskende afdeling er den afdeling, der laver den bedste kvalitet i behandlingen. Og det kan ikke gå hurtigt nok med at få dem til at begynde at øve sig. Jeg kan vise dem de døre, de skal prøve at komme ind ad og få dem til at ville noget mere, tro noget mere og stræbe noget mere.


Siger Povl Munk-Jørgensen. Og dén iver for at inspirere glæder lægefaglig direktør i Psykiatrien, Anders Meinert Pedersen:


- Det er afgørende, at vi får tiltrukket de bedste talenter. Og at vi får sat lys på, hvor mange gode og interessante muligheder, man har i psykiatrien. Jeg er sikker på at Povl Munk-
Jørgensen med sine mange års erfaring, sit renomme og sin internationale berøringsflade vil kunne rykke noget.

 

Godt begyndt
Og Povl Munk-Jørgensen er allerede i gang. Han har blandt andet oprettet Psykiatrisk Forskerakademi Odense, hvor han samler unge forskningstalenter og giver dem et sparrings- og inspirationsmiljø, der gør, at de når længere.
 

- Forskerakademiet er et opgør med den evindelige pensumundervisning. Når de har været hos mig et halvt år går de fra at være elever, der læser lektier, til at blive studerende, der søger viden. Og de er topgearede.


I næste uge tager professoren for eksempel en stor håndfuld af de unge akademi-medlemmer med til European Psychiatric Association – EPA - kongres i Gøteborg, hvor flere af dem er blevet udvalgt til at bidrage med præsentationer.

Professor og speciallægekonsulent i Psykiatrien i Region Syddanmark Povl Munk-Jørgensen


 

Stort fokus på det internationale
Og rejserne går ikke bare til Sverige. Povl Munk-Jørgensen tager rundt i hele verden og har et stort internationalt fokus og netværk.  Foruden sine rejseaktiviteter står han blandt andet bag en workshoprække, hvor internationale profiler har været og kommer på besøg hos Psykiatrien i Region Syddanmark.  Senest gæstede præsidenten for World Psychiatric Association – WPA - Dinesh Bhugra Odense.

Og professoren tror på, at Region Syddanmark kan blive en førende psykiatrisk destination i Danmark.


- Jeg kan rigtig godt lide mottoet ”Fra sandkasse til elite”

 

siger han og henviser til Psykiatrien i Region Syddanmarks forskningsstrategi.

 

- Den slags slogans er der rigtigt mange af derude. Men jeg har hele tiden haft en fornemmelse af at her, mener man det faktisk. En fornemmelse der er blevet bestyrket, siden jeg er landet.


FAKTA og udvalgte årstal
Povl Munk Jørgensen født: 1946
1987             Speciallæge i psykiatri

 

Povl Munk-Jørgensen har gennem 25 år virket som psykiatrisk forskningschef  i hhv. Aarhus og Aalborg.


2000 – 2014 professor i psykiatri, Aarhus Universitet
2004 -           Visiting Professor at Kings College, London
2005             Honorary Fellow ved Royal College of psychiatry
2010             Ridder af Dannebrogsordenen
2014             æresmedlem af Dansk Psykiatrisk Selskab.

 

Povl Munk-Jørgensen har publiceret mere end 250 artikler ved internationale peer-reviwed videnskabelige tidsskrifter.

 


Siden er sidst opdateret 24-11-2016Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring